OVO JE STAV MERKELOVE O KOSOVU I METOHIJI: Kancelarku pitali da li je uslov za članstvo u EU priznanje laže države - Evo šta je odgovorila

Novosti online

13. 09. 2021. u 20:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel koja boravi u dvodnevnoj poseti našoj zemlji.

ОВО ЈЕ СТАВ МЕРКЕЛОВЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Канцеларку питали да ли је услов за чланство у ЕУ признање лаже државе - Ево шта је одговорила

Foto: Printskrin

Na pitanje da li je uslov za članstvo u EU priznanje Kosova i Metohije Merkelova kaže da ni sve članice EU nisu priznale tzv. Kosovo.

- To pitanje se mora rešiti na kraju nekog procesa koji još traje, a usput se rešavaju druga pitanja. Potrebno je da se to pitanje reši kako bi i sama EU imala jedinstven stav - kaže Angela Merkel.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naveo da Srbija ima saznanja o tome šta je uslov za ulazak u EU.

- Spremni smo da razgovaramo o kompromisnom rešenju, ali pre toga da približimo jedni druge kroz saradnju i omogućavanje slobodnog toka ljudi, robe i usluga. Svesni smo da je to pitanje teško za nas. Merkel je razumela i čila naš stav i kada se nismo slagali, a nismo se složili mnogo puta. Protiv sam zamrznutog konflikta i milsim da taj problem treba da reši ova generacija, ali to mora biti kompromis, a ne ponižavajuće rešenje za Srbiju - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO - ŠEST "MIGOVA" DOČEKALO ANGELU MERKEL: Sigurno nebo tokom posete nemačke kancelarke Srbiji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!