SELAKOVIĆ ODGOVORIO VIOLI FON KRAMON: NJen cilj je da kleveće Vučića, Srbija dosledna u nemešanju u unutrašnje stvari Crne Gore!

Novosti online

07. 09. 2021. u 22:33

ČLAN Predsedništva SNS Nikola Selaković kaže da je Srbija dosledna u nemešanju u unutrašnje stvari Crne Gore, zbog čega je svaki pokušaj da se odgovornost za pokušaj onemogućavanja ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju podeli između organizatora i inspiratora nasilnih ekstremističkih protesta, a oni su, tvrdi, u vrhu crnogorske vlasti, i Srbije zlonameran i politicki tendenciozan.

СЕЛАКОВИЋ ОДГОВОРИО ВИОЛИ ФОН КРАМОН: Њен циљ је да клевеће Вучића, Србија доследна у немешању у унутрашње ствари Црне Горе!

Foto P. Milošević

Komentarišući stavove evroposanice Viole Fon Kramon ., kojoj je, kako kaže, očigledno programski cilj da kleveće predsednika Srbije Aleksandra Vučića i koči razvoj naše zemlje predstavljajući je u neistinitom i pogrešnom svetlu, i koja se i ovoga puta odvažila da Beograd stavi u kontekst pokušaja gušenja demokratskih sloboda srpskog naroda i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori.

U saopštenju koje je dostavio medijima Selaković kaže i da ne mogu krivci da budu i oni koji guše verske slobode, a u tom kontekstu, dodaje, gospođa Fon Kramon pominje Mila Đukanovića, i oni koji se dosledno na demokratski način bore za poštovanje verskih i drugih sloboda srpskog naroda, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

- Srbija ima legitimno pravo da političkim sredstvima brani interese srpskog naroda i u Crnoj Gori i u bilo kojoj drugoj državi u kojoj Srbi u većem broju žive, i to, ne samo da nije u suprotnosti sa evropskim vrednostima i standardima, već je upravo u skladu sa njima, i zato ćemo to nastaviti da činimo - smatra Selaković.

Dodaje da Fon Kramon ne shvata da niko ne može da "koristi" ili "instrumentalizuje" Srpsku pravoslavnu crkvu za svoje političke ciljeve, jer "ona je starija od svih drugih srpskih i velike većine evropskih institucija, i njene tvrdnje samo pokazuju da ona ne ume ili ne želi da shvati ni Srbiju, ni Balkan, pa ni samu Evropu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)