BRANISLAV NEDIMOVIĆ: Đilas je za vreme svoje vlasti zaradio stotine miliona evra, a sada njegovi saradnici pokazuju lažno saosećanje

Novosti online

07. 08. 2021. u 17:24

NIŠTA bolje čovek ni ne može da očekuje od političara koji su oduvek, na teškoj muci ljudi, zarađivali jeftine političke poene, navodi se u saopštenju ministra Branislava Nedimovića.

БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ: Ђилас је за време своје власти зарадио стотине милиона евра, а сада његови сарадници показују лажно саосећање

Foto N. Fifić

- Najveća ironija od svega je da saradnik čoveka koji je za vreme svoje vlasti zaradio stotine milione evra dolazi kod seljaka da pokaže lažnu saosećajnost i ponudi poštenu vlast.

- Da li vi stvarno mislite da je narod toliko lud - upitao je ministar.

- Da ne vidi da kod vas jedino postoji glad za vlašću i nijedna druga. Inače ste vrlo siti, to se i iz priloženog vidi. Obraz kao đon. O stručnosti za agrar neću ni da pričam. Ne znam kako vas nije sramota da pričate o mleku sa seljacima. Kako se vaš tajkun nije setio da, uz toliku navodnu brigu o PKB, se uhvati za džep, pa makar i državni, da završi nacionalnu laboratoriju za kontrolu kvalitet mleka, da ljudi tačno vide ko i kako petlja i kakvo mleko piju građani.

- Da stvorite tako preduslove da se mleko i po kvalitetu plaća. Ne, vama je bilo bolje da tajkunske laboratorije kontrolišu seljake i određuju sudbinu. Tada mu to nije smetalo, ni njemu ni njegovim pajtosima iz stranke koji su vodili agrar. Nije im smetalo da nas Evropa proziva što su nam dali milione za istu, a u Batajnici umesto laboratorije, Potemkinovo selo. Tako ste i zamišljali svoju politiku. Zbog toga su drugi morali da crvene.

- Samo gospodo, u Srbiji se selo znojem i radom diže, ne demagogijom. Ali neka narod ne brine, novac smo mi iz našeg budžeta obezbedili, jer kad se od naroda ne otima onda nešto i može da ostane za korist tog istog naroda. Tu laboratoriju smo izgradili i obezbedili opremu svetskog ranga, najbolju u regionu. Tako ste isto dizali paniku za cenu pšenice pa kad je sve ispalo potpuno drugačije, nestali ste. Isto je bilo i za višnju i za sve što ste ikada i izgovorili. Mi za razliku od vas ne žmurimo na probleme.

- Razgovaramo sa svima, rešavamo probleme koliko možemo, ali je i to opet toliko koliko vi nećete za dva života. Predstavljate svetski problem, kao da su srpski ratari podigli cene stočne hrane i ugrozili stočare, a ne što je stočna hrana svuda u svetu poskupela. Samo je ostalo još njih da počnete da prozivate zbog toga i onda ćete dotaći vrhunac svoje brige za selom i seljacima. Spustite se na zemlju i ponudite rešenja kad ste toliko pametni, umesto što prozivate namučenog seljaka da glasa za vaš "Diznilend" program - navodi se na kraju ministrovog saopštenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!