HAJKA NA BEOGRAD ZBOG KOSMETA I RS: Iskaz Belivuka razotkrio sinhronizovanu akciju, spolja i iznutra - da se oslabe pozicije Srbije

D. MILINKOVIĆ

26. 07. 2021. u 09:00

STRANI faktor i njihove službe, potpomognute mafijaško-tajkuno-političkim strukturama u Srbiji, započele su ofanzivu destabilizacije naše zemlje i rušenja vlasti koja je "neposlušna" oko pitanja Kosova i centralizacije Bosne i Hercegovine, ne želi da se odrekne odnosa sa Rusijom i Kinom i čini sve da legitimno zaštiti naše sunarodnike u regionu.

ХАЈКА НА БЕОГРАД ЗБОГ КОСМЕТА И РС: Исказ Беливука разоткрио синхронизовану акцију, споља и изнутра - да се ослабе позиције Србије

Foto: Tanjug

Za srpski državni vrh nema dileme o očiglednoj sinhronizovanoj akciji spolja i iznutra da se oslabe pozicije naše zemlje i ona natera da promeni stav oko ovih ključnih tema na koje određeni svetski centri moći žele da stave tačku.

Dugačka je lista "udara" na Srbiju u poslednjim nedeljama - od neuspeha briselskog dijaloga zbog nerazumnih zahteva Prištine, do mozaika u vezi sa reafirmacijom genocida i nametanja ove teme kao kriterijuma za politička kretanja u regionu. Sve je kulminiralo iskazom Veljka Belivuka, ozloglašenog vođe kriminalne bande osumnjičene za najmonstruoznije zločine, u kojem je pokušao da kompromituje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dovede ga u vezu sa kriminalnim strukturama.

O tome je govorio i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je upozorio da se Srbija napada svaki put kad pokazuje dobre rezultate. On je upozorio da će biti nastavljeni pritisci na Srbiju, Republiku Srpsku i celokupan srpski narod i poručio da naša država samo čuva svoje granice priznate od UN.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar otvoreno je juče upozorio da neki iz bivše vlasti, uz pomoć stranih obaveštajnih službi, hoće da sruše Vučića:

- Predsednik smeta stranim službama jer neće da ih sluša i radi po njihovim nalozima. Ne odgovara im Vučić - oporavio je ekonomiju, gde god da odete prvo što kažu je bravo, Srbijo, i za vakcine i za borbu protiv korone, podigao je ugled zemlje, podigao plate, doveo investicije.

Foto: Ministarstvo zdravlja

I potpredsednik SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da se protiv Vučića sprovodi kampanja poput one koja se 2003. vodila protiv Zorana Đinđića:

- Kao što su tada verovali pripadnicima "zemunskog klana", tako im je sada svaki kriminalac dobar ako mogu da ga iskoriste. Suština napada na Vučića je pokušaj političkih krugova okupljenih oko stranaka koje podržavaju tajkuni, da dođu na vlast bez izbora. Vučić je poslao snažnu poruku mafiji i onima koji misle da mogu na vlast bez izbora, da Srbijom neće strane ambasade niti oni koje narod ne izabere.

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost, kaže, za "Novosti", da je očigledno nezadovoljstvo Zapada zato što pitanje Kosova i BiH nije rešeno onako kako oni to žele:

- Zato traže način da uzdrmaju Vučića kreiranjem lažnih afera. Nije novost da obaveštajne strukture koriste mafiju kao sredstvo obračuna sa legalnim vlastima u nekim državama.

Arhiva

 

I bivši diplomata Zoran Milivojević kaže da je sve što se poslednjih nedelja dešava deo pritisaka, spolja i iznutra, kako se bi uzdrmale pozicije Srbije i ona primorala da promeni stav po pitanju Kosova, BiH, ulaska u NATO, odnosa sa Moskvom i Pekingom...

- Kada je neka vlast smetnja da neko realizuje svoje strateške interese, onda se koriste sva sredstva. Nemam razloga da ne vrujem Vučiću da je u sve umešan i strani faktor, pa videli smo to već u slučaju "zemunskog klana".

VULIN: SMETAJU I IMENA DECE

PAVELIĆ je u vreme NDH donosio rasne zakone koji su imali zadatak da daju pravni osnov za istrebljenje Srba. To je bilo u Hitlerovoj NDH, a u Milanovićevoj i Plenkovićevoj Hrvatskoj, članici EU, Vučiću se određuje koje će ime nadenuti sinu. Ako bi bili prizemni, zlobni i glupi kao pisci tekstova u "Jutarnjem listu", onda bi trebalo da tražimo progon svakog kuma i oca koji je svom sinu ili kumčetu dao ime Ante, Adolf, Andrija, Dinko, Jure, Miro, Franjo, i druga imena koje smo zapamtili po ustaškim i nacističkim zločincima - poručio je juče ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

U hrvatskim medijima osvanuli su bizarni navodi da je Vučić najmlađem sinu Vukanu ime dao po najstarijem sinu Stefana Nemanje, osnivača srpske države, a sve kako bi dokazali tezu o velikosrpskim aspiracijama Beograda.

SLIČNO SMEŠTALI I TRAMPU

NOVINARKA LjILjANA Smajlović uporedila je hajku koju opozicija vodi protiv Vučića sa onom koja je svojevremeno vođena protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

- Hilari Klinton je platila agenciju da prikuplja kompromitujuće podatke o Trampu pa su to preko FBI i CIA pustili na portalu sličnom KRIK. Tada je krenulo četiri godine hajke na Trampa. Sve je bilo laž, ali šteta je načinjena - rekla je Smajlovićeva na TV Prva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece