VULIN OŠTRO ODGOVORIO KOMŠIĆU: "Srbi glasno i jasno traže da se kaže šta je njihovo!"

Novosti online

20. 07. 2021. u 16:09

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je danas Željku Komšiću, koji je izvređao srpskog šefa policije rekavši da "nikada neće biti ostvareni snovi kafe kuvarice Mire Marković“

ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО КОМШИЋУ: Срби гласно и јасно траже да се каже шта је њихово!

Foto: Tanjug/Fena/Amer Kajmaković/Tanjug/Rade Prelić

Vulin je istakao da je Mirjana Marković sanjala opstanak Jugoslavije, što je bio san i njegove mladosti - koji se neće ostvariti.

- Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju uneli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u istoriji, sa državama koje su tokom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba.

Vulin kaže da otuda potiče bes kada Srbi glasno i jasno traže da se kaže šta je njihovo.

- Razumem i zašto se Željko Komšić toliko ljuti kada ja izgovorim "Srpski svet". Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podelim hleb, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH, njegovi sunarodnici su ga proglasili nepoželjnim - ističe Vulin, pa dodaje:

- Komšić može da mrzi i vređa, ali ne može da objasni zašto bi tzv. Kosovo moglo da bude država, a Republika Srpska ne može, a posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)