DAČIĆ: Ono što Kurti govori nema veze sa realnošću

Tanjug

20. 07. 2021. u 14:19

PREDSEDNIK Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić smatra da Srbija treba da bude strpljiva i da stalno ističe svoju opredeljenost za dijalog sa Prištinom, bez obzira na to šta govori premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

ДАЧИЋ: Оно што Курти говори нема везе са реалношћу

Foto D. Milovanović

- Svi znaju da ono što Kurti govori nema nikakve veze sa realnošću, da je to potpuno van agende dijaloga i da je sve usmereno na to da se ne vratimo na suštinu priče - a to je ispunjavnje onoga što je potpisano - formiranje zajednice srpskih opština i dijalog za dolazak do političkog rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji - rekao je Dačić Tanjugu komentarišući jučerašnje pregovore u Briselu.

Predsednik Skupštine Srbije je dodao da očekuje da će se sada videti koja strana opstruiše dolazak do nekog rešenja kroz pregovore.

- Veoma je važno da je Srbija bila konstruktivna i da pokazuje dobru volju i veru da nastavi dijalog, jer ovakvo ponašanje Kurtija i prištinske delegacije ima za cilj da opstruiše ove razgovore i da ih obesmisli, da se više ne vode bilo kakvi razgovori , već da se samo ide na pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova - kaže Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije