ALBANCI OVO NISU ŽELELI DA ČUJU: Vjerica Radeta brutalno ponizila lažnu državu zbog "rezolucije o Srebrenici"

Novosti online

08. 07. 2021. u 15:55

POTPREDSEDNIK Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta izjavila je da tzv. Kosovo nije država i da njihova rezolucija o Srebrenici ne može imati bilo kakve reperkusije na nekom širem planu.

АЛБАНЦИ ОВО НИСУ ЖЕЛЕЛИ ДА ЧУЈУ: Вјерица Радета брутално понизила лажну државу због резолуције о Сребреници

Foto: N.Fifić

- Crna Gora je donela tu rezoluciju gde oni kažu da se u Srebrenici desio genocid što, naravno, nema veze sa mozgom i sa istinom. Verovatno će to raditi i drugi. Uradili su to i ovi koji nisu država, zato oni nisu bitni. Niti je tzv. Kosovo država, niti je njihova "skupština" skupština, niti to što oni donose može imati bilo kakve reperkusije na nekom širem planu. Ali, da bismo se mi suprotstavili pravno onome što oni rade, treba da menjamo krivični zakonik. Mi smo tražili već pre tri godine u narodnoj skupštini da se u krivičnom zakoniku inkriminiše kao krivično delo, da svako ko javno propagira da se u Srebrenici desio genocid mora krivično da odgovara i mora da ide u zatvor od 20 godina, ni manje ni više. Možda nekome može da se čini da je to prestroga kazna, ali ovo što pokušavaju da nametnu tezu da se u Srebrenici desio genocid, to znači da je srpski narod genocidan, to znači da je Republika Srpska stvorena na genocidu, evo im adut da traže da se ukine Republika Srpska, to znači da kroz istoriju ostajemo kao genocidan narod. Mi moramo da se izborimo pravnim sredstvima, javnošću i državom. Država u svom svakom bilateralnom razgovoru, na svakom mestu, mora da insistira na tome da u Srebrenici nije bilo genocida - izjavila je Vjerica Radeta na redovnoj konferenciji za štampu u sedištu radikala.

Ona je istakla da propaganda da se u Srebrenici desio genocid mora da se razbija u Srbiji i podsetila na knjigu čiji je autor Vojislav Šešelj "U Srebrenici nije bilo genocida".

- Mi srpski radikali se ponosimo trotomnim delom našeg predsednika na više od 3.300 strana, gde je on zaista dokazao da u Srebrenici nije bilo genocida - rekla je Radeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju