ŠEŠELJ O NOVOM NAPADU NA SRBIJU: Neće biti uspešni, zauzeli smo čvrst stav

Novosti online

02. 07. 2021. u 11:17

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj rekao je da je presuda Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju skandalozna.

ШЕШЕЉ О НОВОМ НАПАДУ НА СРБИЈУ: Неће бити успешни, заузели смо чврст став

Foto: Hepi TV printskrin

- Presuda je skandalozna što je sasvim u skladu sa prirodom Haškog tribunala. Prethodna, oslobađajuća presuda je bila ispravna. Ona je donesena na istim principima kao i presuda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču i srpskom generalu Perišiću. Međutim, posle toga je Haški tribunal ponovo promenio sudsku praksu i vratio se onoj praksi pretpostavljene odgovornosti koja je ranije dosledno primenjivana. Dakle, promena je bila potrebna samo da bi se oslobodili Ante Gotovina i Mladen Markač, a onda se nastavlja po starom - rekao je Vojislav Šešelj.

Foto: Printskrin

Šešelj ističe da nema dokaza o krivici Jovice Stanišića i Franka Simatovića.

- Nema dokaza o umešanosti u događaje koji se tretiraju, a oni na području Šamca nisu zapravo imali nikakvih aktivnosti u toku rata - objašnjava predsednik SRS.

Lider radikala kaže da će i ova presuda, kao i svaka druga, biti iskorišćena za napade na Srbiju, ali ističe da ti napadi neće biti uspešni.

- Srbija sada ima čvrst stav o Haškom tribunalu i nepravdi koja se tamo sprovodi - rekao je Vojislav Šešelj.

Podsećamo, Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki osuđeni su u sredu prvostepenom presudom Haškog tribunala na po 12 godina zatvora.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!