PS O ATENTATU NA NOVINARA: Medijske slobode u EU ugrožene, tražimo hitnu reakciju Evropske komisije!

Novosti online

07. 07. 2021. u 19:17

ČLANOVI Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd okupili su se danas ispred sedišta delegacije Evropske unije kako bi izrazili protest povodom ranjavanja novinara u Holandiji i gušenja medijskih sloboda u zemljama Evropske unije.

ПС О АТЕНТАТУ НА НОВИНАРА: Медијске слободе у ЕУ угрожене, тражимо хитну реакцију Европске комисије!

Foto: PS

- Pokret socijalista izražava ogromnu zabrinutost povodom vesti da je ugledni holandski novinar Piter de Vris ranjen na ulici u Holandiji. 

Duboko nas je potreslo ranjavanje holandskog novinara, baš kao i ubistvo novinarke na Malti i novinara u Slovačkoj i zato se upravo danas i nalazimo ispred sedišta delegacije Evropske unije u Beogradu - istakao je Vladimir Jovanović član Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd.

Bezbednost novinara u Evropskoj uniji je ugrožena, medijske slobode u Evropskoj uniji su ugrožene i zato tražimo hitnu reakciju, navode u PS. 

- Pozivamo Evropsku komisiju da hitno formira radne grupe koje će brinuti o bezbednosti novinara. Bez njihovog odlučnog angažovanja nismo sigurni da će budući izbori u Holandiji biti mogući. 

Tražimo da  Evropska komisija hitno utvrdi odgovornost vlade u Holandiji i da zatraži hitnu istragu povodom ranjavanja novinara, ali i da učini sve da se poboljšaju medijske slobode u Holandiji i čitavoj Evropskoj uniji - poručili su članovi Pokreta socijalista Aleksandra Vulina ispred sedišta delegacije Evropske unije u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)