PRIŠTINA DEMONSTRIRA SILU: Osuđen Zoran Vukotić, u sudskom veću samo Albanci!

Novosti online

05. 07. 2021. u 19:02

PRESUDA Zoranu Vukotiću, kojom je osuđen na 10 godina zatvora za navodni ratni zločin, još jedna je u nizu demonstracije sile i pristrasnosti prištinskog pravosuđa, ocenila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

ПРИШТИНА ДЕМОНСТРИРА СИЛУ: Осуђен Зоран Вукотић, у судском већу само Албанци!

Foto: EPA/ilustracija

Vukotića je sudsko veće, sastavljeno isključivo od Albanaca, osudilo bez valjanih dokaza u procesu koji je pratilo više povreda krivičnog postupka, što ukazuje da mu je uskraćeno pravo na pravično suđenje, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako se dodaje, zbog toga će branilac koga je angažovala Kancelarija za KiM uložiti žalbu na ovu presudu.

- Da je reč o političkoj presudi koja nije utemeljena na pravu i pravdi svedoči i poruka Vjose Osmani, kojoj je ova presuda poslužila za opštu kriminalizaciju srpskog naroda - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je više nego jasno da je presuda protiv Vukotića bila napisana i pre nego što je formalno doneta i da je on trebalo da posluži kao primer i argumentacija političkim garniturama u Prištini.

Osnovni sud u Prištini osudio je danas Zorana Vukotića na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, odnosno zbog navodnog silovanja jedne Albanke u opštini Vučitrn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)