KOMANDANT SA KOŠARA OČITAO LEKCIJU VESLIJU KLARKU: Dragutin Dimčevski žestoko o povratku NATO krvnika na mesto zločina

Novosti online

05. 07. 2021. u 17:21

PENZIONISANI zamenik komandanta 53. graničnog bataljona koji je odlikovan Ordenom belog orla Dragutin Dimčevski kaže da je dolazak bivšeg komandanta NATO generala Veslija Klarka na Kosovo i Metohiju, gde bi trebalo da preuzme i ulogu savetnika u tzv. "KBS", nastavak agresije koju je ovaj savez izvršio na SR Jugoslaviju pre 22 godine.

КОМАНДАНТ СА КОШАРА ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕСЛИЈУ КЛАРКУ: Драгутин Димчевски жестоко о повратку НАТО крвника на место злочина

Foto: Depositphotos/Vikipedija/Ministarstvo odbrane

Dimčevski kaže da je NATO agresija na Jugoslaviju bila “zločin nad zločinima”, i da bombardovanje kroz oboljevanje vojnika koji su stajali na braniku otadžbine, i danas odnosi svoje žrtve.

- Dolazak Veslija Klarka na Kosovo (i Metohiju) je nastavak NATO agresije od pre 22 godine. NATO agresija na SR Jugoslaviju je zločin nad zločinima koji i danas odnosi svoje žrtve. Meni jako teško pada gubitak saboraca koji danas oboljevaju od raka i leukemije, za sobom ovi heroji ostavljaju porodice i sve nas da ih čuvamo i sećamo ih se sa ljubavlju i ponosom. Nikada nisam mogao da nazovem NATO agresiju na Jugoslaviju nazivom koji se, čak i u Srbiji, koristio do pre par godina – Milosrdni anđeo. Zločin u kome je naša zemlja uništena, u kojoj je uništena naša industrija, putevi, nastavlja se kroz ovaj neprijateljski gest - rekao je Dragutin Dimčevski.

Arhiva

Po njegovim rečima, od dolaska Aleksandra Vučića na mesto predsednika Srbije, glas vojnika koji su branili svoju otadžbinu može da se čuje i da im se, bar na taj način, od počast i priznanje.

- Godinama nismo imali kome da kažemo šta smo preživeli. Stvari koje su prećutkivane i gurane pod tepih sada polako počinju da izlaze na videlo. Svesni smo da ne možemo da očekujemo nagle i brze promene, i da je kao i za sve ostalo u životu, i za ove promene potrebno vreme i strpljenje. Verujem da su tužbe protiv NATO agresora važne i neophodne, sada se sve više pojedinaca javlja sa strašnim posledicama ovog zločina. To je veoma važno, zbog istine koja kad tad izađe na videlo - kaže Dimčevski.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (19)