ŽOZEP BORELJ PRE SASTANKA: Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja

Tanjug

15. 06. 2021. u 09:44

VISOKI predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

ЖОЗЕП БОРЕЉ ПРЕ САСТАНКА: Подстичем наставак дијалога без одлагања

Foto AP

On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da dijalog nije lak, ali da je neophodan za budućnost dve strane, i naglasio da se on odvija u trenutku posete američkog predsednika DŽoa Bajdena Evropskoj uniji.

- Zadovoljstvo je čekati u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i (tzv.) kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Podstičem obe strane da nastave dijalog bez odlaganja i da se usredsrede na rezultate uprkos svim poteškoćama. Dijalog neće biti lak, ali proces je neophodan za ljude na (tzv.) Kosovu i u Srbiji - rekao je Borelj.

On je na konferenciji za mediji pre sastanka izrazio zadovoljstvo što se razgovori u dijalogu odvijaju u isto vreme kada se desavaju susreti EU sa američkim predsednikom DŽo Bajdenom.

- Danas ćemo zajedno sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom organizovati novi sastanak na visokom nivou u dijalogu Beograda i Prištine. Srećan sam sto se to dešava u isto vreme kada se EU sastaje sa američkim predsednikom DŽo Bajdenom - naglasio je evropski zvaničnik.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)