GAŠIĆ TRAŽI 500.000 DINARA: Tužba direktora BIA protiv funkcionera NS zbog povrede časti

S. B.

31. 05. 2021. u 19:35

PRED Osnovnim sudom u Kruševcu u ponedeljak je počeo sudski postupak koji je Bratislav Gašić, direktor BIA poveo protiv Dejana Stevanovića, predsednika Gradskog odbora Narodne stranke, zbog, kako se navodi, iznošenja neistinitih informacija o tužiocu na TV N1 15. oktobra 2020. i to, dodaje se, iako je znao ili bar mogao znati da su isti navodi nestiniti.

ГАШИЋ ТРАЖИ 500.000 ДИНАРА: Тужба директора БИА против функционера НС због повреде части

Foto S. Babović

Vrednost spora koji je Gašić poveo, jer smatra da su mu povređeni ugled i čast i naneta šteta, po tužbenom zahtevu za naknadu štete iznosi 500.000 dinara.

U izjavi za N1, Stevanović je, između ostalog, rekao da je objekat "u Pionirskom parku bez tendera i javnog nadmetanja dat u zakup rođenom bratu direktora BIA na period od 99 godina". Naveo je i da "verujemo da se Trg kosovskih junaka sređuje zbog novog vlasnika hotela i dilova koji tu postoje", kao i da je jedna zgrada u blizini "u vlasništvu kumovskih veza porodice Gašić". Sve je to naknadno demantovala Gradska uprava.

Odbrana tvrdi da je reč samo o Stevanovićevoj izjavi izrečenoj "u bezazlenom tonu, kritički, bez ijedne ružne reči". Vladimir Gajić, advokat Stevanovića, iznosi da nikada nije doživeo ovako nešto:

- Ne dozvoljava sudija da Gašić kaže na kojim je to funkcijama bio, a ovde je ključna stvar koju sud procenjuje na kraju da li je ovde relevantnija sloboda izražavanja ili pravo na zaštitu ličnosti.

Advokat Milan Petrović, punomoćnik Gašića, precizira da je tužba podneta zbog povrede ugleda i časti i naknadu štete zbog neistinitih izjava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (15)