Trubači, pa moleban

Lj. BOŽANOVIĆ

14. 01. 2008. u 20:19

Doček pravoslavne nove godine ispred crkve svetog Đorđa u Podgorici. Posle zabavnog programa služen moleban za novo leto. Priznavanje nezavisnosti Kosova, uzima obraz Crnoj Gori - poručio vladika Amfilohije

DOČEK Pravoslavne nove godine, ispred podgoričke crkve svetog Đorđa, okupio je nekoliko hiljada građana za koje je Crkvena opština Podgorica obezbedila zabavni program u kojem su najpre nastupili Rudi Ljumović, Boban Šćekić, Ljubo Vlahović i Dušo Rajković, a onda i Rade Jorović, i Jelena Broćić, uz pratnju orkestra Miše Mijatovića. Najlepši uvod u ponoćni vatromet, ipak, priredili su trubači Milovana Babića, redovni učesnici svih dosadašnjih manifestacija.
Potom je moleban za novo leto dobrote Gospodnje služio arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, sa sveštenstvom, poželevši "da nam Nova godina podari zdravlje i spasenje za Crkvu i ovaj grad, i sve ljude i gradove, i izbavi od svake napasti".
- Neka Gospod podari slobodu narodu svom, kao i moćnicima, da ispoštuju ljudsku i Božju pravdu i ne dozvole da Kosovo i Metohija, koje je srce ovoga naroda, izgubi svoju slobodu i porobi se. Neka Gospod da razuma i i vlastima u Crnoj Gori, da ne pogaze zavete ne samo Nemanjića, nego i Balšića i svetorodne loze Petrovića. Onaj koji bi, među Crnogorcima, potpisao lažnu nezavisnost Kosova i Metohije, navodi na sebe prokletstvo Svetog Petra Cetinjskog i uzima obraz Crnoj Gori - poručio je visokopreosvećeni vladika Amfilohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije