PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA:

PARISKI Srbi održali su Svetosavsi bal, po ustaljenom običaju, na brodu ploveći Senom. Sve su organizovali Savez Srba Francuske i kulturno udruženje Petra Gojkovića koji je nastupio sa svojim Balskim orkestrom.

Šesnaesti po redu bal su uveličali članovi KUD "Biseri" u narodnim nošnjama i članovi Plesnog kluba Natalija i Ivica, šansonjeri Lor Prešak i Loran Prokopić, Madam Piano i orkestar "Svilen konac".

Na balu su bili i ambasadorka Srbije u Parizu Nataša Marić sa suprugom, izaslanik odbrane pukovnik Miroslav Nikolić, vojni ataše Rumunije pukovnik Konstantin Parašivu… Posebni gosti bila su i direktorka Doma kulture "Stari Kolašin" iz Zubinog Potoka gde je nekoliko dana pre toga takođe, po prvi put, održan Svetosavski bal, kao i pomoćnik direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Rastko Janković.


PROČITAJTE JOŠ: U Zapadnom Londonu Srbi se okupljaju "Kod Pirketa": Pirotska hrana u britanskoj prestonici kod Dejana dovodi i naše sportiste

Janković je u Francusku tom prilikom doneo preko hiljadu knjiga i udžbenika za naše đake.

Proslava je u subotu uveče počela Svetosavskom himnom, a skup su blagoslovili protojereji-stavrofori Željko Simonović i Slaviša Šanjić.