Šokantan epilog višegodišnje misterije: Telo penzionera iz Holandije našli u SEPTIČKOJ JAMI u Hrvatskoj

Novosti Online

sreda, 29. 04. 2020. u 18:50

Шокантан епилог вишегодишње мистерије: Тело пензионера из Холандије нашли у СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ у Хрватској

Foto: Depositphotos

Meštani su sve više uvereni da je u noći između 8. i 9. decembra 2016. godine u septičkoj jami život okončao Viktor Jajčanin (63), Hrvat koji živi u Amsterdamu
Da su odmah ispraznili septičku jamu, a ne samo gurali štapove, našli bi telo. U nedelju su podizali helikopter, HGSS, a nisu detaljno pogledali najbitnije. Tako otkrića tela u septičkoj jami uz kuću u mestu Rozga nedaleko od Zaprešića opisuje sin vlasnika objekta koji je prošle subote prepodne odlučio posle više godina da isprazni septičku jamu, i u njoj otkrio telo muškarca čiji identite još nije utvrđen.


Međutim, kako navodi “Jutarnji list”,meštani su sve više uvereni da je u noći između 8. i 9. decembra 2016. godine u septičkoj jami život okončao Viktor Jajčanin (63), Hrvat koji živi u Amsterdamu.


Prema informaciji sa stranice nestalih, penzioner Viktor Jajčanin krenuo je na put iz Amsterdama 7. decembra automobilom marke “ford eskort” holandskih registarskih tablica i stigao je u Selsku ulicu 7, u mestu Kraj Gornji u zagrebačkoj opštini. Veče pre nestanka bio je u lokalnoj kafani, odakle je krenuo u mesto Rozgi gde je trebalo da prespava kod prijatelja, ali tamo nikada nije stigao.


- Auto je bio nađen u subotu tu odmah iza prve krivine uz put. Suvozačeva vrata su bila otvorena. Verovatno je kroz njih izašao napolje, a u automobilu su bile stvari i mobilni telefon. Pretpostavljam da je otvorio vrata jer je tada još bila rupa u prostoriji u kojoj je septička i nije je video i upao je u nju. Da ga je neko bacio, ne bi ostavio upaljeno svetlo i otvorena vrata. Valjda je malo popio, nije video gde je rupa i upao je u nju. Tražili su ga dan, dva i onda je sve stalo - rekao je sin vlasnika kuće gde je pronađeno telo.


On je za “Jutarnji” opisao trenutak kada je pronađeno telo.


- Čistio sam septičku pa sam onda odlučio da ispraznim i ovu kod tatine kuće koji tu inače ne živi. Bilo je negde oko 10, 10.30 sati. Izvukao sam prvu cisternu i kad sam ispumpavao drugu, osetio sam da se crevo zapušilo. Vidio sam da pluta leš koji je bio na prsima. Nazvao sam tatu, a on je posle toga nazvao policiju. Bili su tu sve do kasnog popodneva. Rekli su da deluje da nema tragova nasilja. Na telu su bili sat, lančić i narukvica. Da, čuo sam i ja o kome je reč i da je taj čovjek pio okolo po birtijama - kaže sin vlasnika kuće.


NIJE VIDEO RUPU


Međutim, ne dele svi njegovo mišljenje. Jedan od meštana nedaleko od mesta gde je nađeno telo o čudnom nestanku Hrvata iz Holandije čuo je još kad se to dogodilo.


- Greota što je čovek umro, ali nije mogao sam da upade i još tom prilikom da zatvori poklopac šahta - kaže sagovornik “Jutarnjeg” koji je želeo da ostane anoniman.


Hrvatski portal navodi da je njihov reporter javio da na na septičkoj nema poklopca, a vlasnik kuće rekao je da su u vreme kad je muškarac upao u rupu u toj prostoriji bile neke daske, te se pretpostavlja da verovatno nije video otvor.


OČEVE NAOČARE


Ćerka nestalog čoveka, Meri Viser Jajčanin, saznala je preko medija da bi pronađeni muškarac mogao da bude njen otac.


- Moj otac i majka upoznali su se još u Nemačkoj sedamdesetih godina prošlog veka i posle godinu dana preselili su se u Holandiju. Nas troje smo rođeni u Holandiji, a ja imam još dva brata. Otac, koji je bio kuvar, i majka razveli su se 2013. godine i otac je od tada češće pio. Znao bi da popije i kad bi bio u Hrvatskoj. Znao je onda nešto i da dobacuje u društvu i gleda žene, posebno mlađe. Kad je krenuo u Hrvatsku, rekao je da će otići kod prijatelja, blizu Zaprešića, da će Novu godinu čekati kod sestre u Splitu i da će onda da se vrati u Amsterdam - kaže Meri.


- Javio se bratu da je stigao u Hrvatsku, ali kad više od dva dana nismo mogli da ga dobijemo na mobilni telefon, zvali smo policiju i u Holandiji i u Hrvatskoj. Rekli su mi da su našli njegov auto, novčanik, mobilni telefon, naočare pokraj auta, samo njega nije bilo - dodala je ona.


Meri sumnja da je neko ubio njenog oca i bacio u septičku jamu, ali ne isključuje mogućnost da ga je možda neko napao.


- Možda je nekome nešto rekao i onda su rekli: “ 'Ajmo da sredimo tu pijanu budalu!” Ja sam slala mejlove policiji, tražila da mi daju broj čoveka kod kog je trebalo da prespava, ali policima mi to nikada nije rekla. Imala sam utisak da ne žele da mi kažu neke stvari. Čak je i holandska policija istraživala nestanak mog oca kao “hladan slučaj”. Mene još nitko ništa nije obavestio. Policajka iz Zaprešića poslala mi je fotografiju naočara koje su nađene i ja sam potvrdila da su pripadaju mom ocu - zaključuje sagovornica hrvatskog lista.


Policija je saopštila da radi na utvrđivanju identiteta pronađenog čoveka, kao i okolnosti njegove smrti.