Davidović: Migrantima u Lipi više nego Srbima za 25 godina

Tanjug

20. 04. 2020. u 15:35

Давидовић: Мигрантима у Липи више него Србима за 25 година

Ilustracija Foto Avaz

Migrantima smeštenim u centru u selu Lipa, u Federaciji BiH, za manje od mesec dana obezbeđeno je sve ono što Srbi povratnici u taj entitet nemaju ni nakon 25 godina od rata
Migrantima smeštenim u centru u selu Lipa, u Federaciji BiH, za manje od mesec dana obezbeđeno je sve ono što Srbi povratnici u taj entitet nemaju ni nakon 25 godina od rata, izjavio je predsednik Opštinskog odbora SNSD u Bosanskom Petrovcu Nemanja Davidović.


Davidović kaže da je za migrante, osim struje i vode, obezbeđen i internet.


“Ništa nije slučajno, pogotovo što se za vaskršnje praznike premeštaju migranti iz Bihaća u selo Lipa u migrantski centar koji se nalazi stotinu metara od hrama Vaznesenja Gospodnjeg”, rekao je on za Srnu, prenela je RTRS.


Prema njegovim rečima, sve to je neko dobro organizovao, smislio i, kako kaže, "uzeo veliki novac".


Davidović je istakao da bi vlasti u Federaciji BiH trebalo više da vode računa o stanovništvu.


"Kada bi vlasti u FBiH vodile računa o nama koji živimo ovde, kao što vode o migrantima, bez obzira na to da li bio Srbin, Bošnjak ili Hrvat - mi bismo mnogo bolje živeli", smatra Davidović.


On je naveo da migranti žele u zemlje EU, a na ovaj način ih smeštaju na prostor na kojem ne žele da budu.


Kamp "Lipa" kod Bihaća spreman je za šatorski prihvat do 1.000 migranata i izbeglica, saopšteno je danas iz Međunarodne organizacije za migracije.


Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH poručio je ranije da je nedopustivo da na području srpskog sela Lipa kod Bihaća, koje je okruženo selima u kojima žive Srbi, bude formiran migrantski centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)