Zloupotreba službenog položaja u hotelu Pljeva: Krivična prijava protiv dve osobe

Novosti Online / M. D.

četvrtak, 26. 03. 2020. u 23:15

Злоупотреба службеног положаја у хотелу Пљева: Кривична пријава против две особе

Foto: M. Drobnjak

Predsednika Skupštine akcionara AD „Hotel Pljevlja“ i L.C. (75) i predsednika odbora direktora tog hotela P. C. (50) policija sumnjiči za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju
PLjEVLjA – Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbednosti Pljevlja podneli su krivičnu prijavu protiv L.C. (75) i P.C. (50) iz Pljevalja, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz Uprave policije.

- Sumnja se da su L.C. kao predsednik Skupštine akcionara AD „Hotel Pljevlja“ i P.C. kao predsednik Odbora direktora AD „Hotel Pljevlja“ lažnim prikazivanjem činjenica i suprotno Zakonu o privrednim društvima doveli u zabludu manjinske akcionare ovog društva iz Pljevalja, te da su akcije koje su im poverene u radu protivpravno prisvojili-navedeno je u saopštenju.
To su, sumnja policija, učinili prilikom promene organizacionog oblika tog akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

-Na ovaj način P.C i L.C. su, sumnja se, protivpravno prisvojili njihove akcije u vrednosti od 259.364 eura-navodi se u saopštenju Uprave policije.
Napominju da je ovlašćeni procenitelj 29. februara 2010.godine, utvrdio je da imovina AD „Hotel Pljevlja“ vredi 1.417.803,99 eura, a da manjinski akcionari poseduju 18,2934 odsto vrednosti akcionarskog kapitala, što iznosi 259.364,56 eura.

- Prilikom restruktuiranja promenom organizacionog oblika iz akcionarskog u društvo sa ograničenom odgovornošću L.C. i P.C. su, sumnja se, postupili suprotno Zakonu o privrednim društvima na osnovu kojeg su bili dužni od manjinskih akcionara pribaviti pisanu saglasnost za otkup njihovih akcija, a ukoliko manjinski akcionari nisu saglasni sa prodajom njihovih akcija, bili su dužni registrovati akcionare kao suvlasnike DOO analogno procentu akcija koje su oni imali u AD “Hotel Pljevlja”.  

Pročitajte još: Milov odbornik u Pljevljima na svoj hotel okačio BILBORD sa ikonom Svetog Save (FOTO)

Proverom poslovne dokumentacije utvrđeno je da ne postoji pisana saglasnost manjinskih akcionara na osnovu koje se može izvršiti otkup njihovih akcija kao i da nijedan od tih akcionara nije postao suvlasnik u ovom privrednom društvu -navedeno je dodajući da je utvrđeno da nijedan od akcionara nije uredno pozivan na vanrednu Skupštinu akcionara AD „Hotel Pljevlja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije