Nov udar na vernike: Nema prenosa bogosluženja na crnogorskom javnom serisu

Novosti Online / V.K.

četvrtak, 26. 03. 2020. u 17:40

Нов удар на вернике: Нема преноса богослужења на црногорском јавном серису

Foto: TVCG

Crnogorski Javni servis nije prihvatio zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija budimljansko-nikšićke i mileševske da preko RTCG prenosi bogosluženja
Crnogorski Javni servis nije prihvatio zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija budimljansko-nikšićke i mileševske da preko RTCG prenosi  bogosluženja radi duhovnog ukrepljenja vernika u periodu Vaskršnjeg posta dok traje mera Vlade CG  da se verski obredi u Crnoj Gori mogu obavljati isključivo bez prisustva laika (građana).

Generalni direktor RTCG Božidar Šundić, poručio je da u ovom trenutku nemaju produkcione a ni kadrovske kapacitete, da mimo informativnog programa realizuje i proizvodi dodatne programske sadržaje.

Pročitajte još: Zabrinutost zbog verskih sloboda u Crnoj Gori: Predložena rezolucija Evropskom parlamentu

- Duboko razumemo potrebu vernog naroda za duhovno ukrepljenje u vremenu Vaskršnjeg posta. Međutim i nažalost, Vaskršnji post se poklopio sa veoma agresivnim i opasnim širenjem smrtonosnog virusa Kovid -19. Zbog toga smo bili prinuđeni da prilagođavamo programsku šemu i redukujemo programske sadržaje. Takođe, napravili smo plan rada koji podrazumeva da znatan broj radnika ostane doma i da jedan broj radi od kuće ukoliko mu to priroda posla dozvoljava. Stoga u ovom trenutku nemamo produkcione ni kadrovske kapacitete, da mimo informativnog programa, realizujemo i proizvodimo dodatne programske sadržaje. Osim toga Televizija Crne Gore je, iz istih razloga, odbila slične zahteve još nekih verskih zajednica - ističe se u Šundićevom odgovoru.

                                                                                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije