STRANKA demokratske akcije je uzdrmana nakon što je objavljen snimak i to od strane njihovog člana Semira Efendića, inače načelnika Opštine Novi Grad u Sarajevu, a odnosi se na navodno koruptivno delovanje potpredsednika SDA Asima Sarajlića, odnosno na pokušaj kupovine glasova za izbor predsednika Kantonalnog odbora te stranke.

Pre nekoliko dana održana je Izborna skupština SDA Kantona Sarajeva na kojoj je bilo žestoko lobiranje ko za koga da da glas, a između ostalih na objavljenom snimku Efendića čuje se kako se nude zapošljavanja ako se glasa za jednu od struja SDA.

Predsednik SDA Bakir Izetbegović, povodom objavljivanja snimka, rekao je da će slučaj biti ispitan u celosti i da će svi akteri čija odgovornost bude utvrđena snositi sankcije.

PROČITAJTE JOŠ - Bakir ukida Srpsku i srpski

Izetbegović kaže da je iznenađen objavom i smatra da je sve trebalo prijaviti ranije rukovodstvu SDA.

Potpredsednik SDA Šefik Džaferović komentarišući snimak koji je objavio jedan od kandidata za predsednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Semir Efendić, rekao je kako SDA osuđuje sve manipulacije.

- SDA osuđuje sve eventualne nezakonitosti koje su vezane i za sam sadržaj tog snimka, a i za sam način nastanka tog snimka. O samom snimku, njegovom sadržaju, motivima nastanka i eventualnoj odgovornosti treba da se bave institucije države BiH. Tu je SDA potpuno jasna, a političkom odgovornošću baviće se organi SDA ovih dana i javnost će biti o tome obaveštena. Mi nikakvih dilema nemamo kada je ta stvar u pitanju - rekao je Džaferović.

BEZ PRIGOVORA

IZ Stranke demokratske akcije zvanično su saopštili da je Izborna skupština Kantonalne organizacije SDA Sarajevo održana u skladu sa Statutom i izbornim pravilima, tako da novoizabrani Kantonalni izvršni odbor ima puni legitimitet i legalitet.

- U redovnoj proceduri nije bilo nikakvih prigovora - poručeno je iz SDA.