Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmenu ni za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, rekao je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović i dodao da je protivljenje tom aktu zapravo poslednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vek.

Pročitajte još:
Crnogorska vlast LAGALA evropske pravnike o spornom zakonu, izveštaj Saveta Evrope OTKRIO: Podgorica manipulisala Venecijanskom komisijom!

"Nisam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja ''narod je na ulicama''. To neće ni na koji način sprečiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama", rekao je lider DPS i šef crnogorske države, preneo je portal RTCG.

Ponovio je da je taj zakon dugo i temeljno pripreman i da ne postoji ni jedan, kako je kazao, objektivan razlog ni za njegovu izmenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, Đukanović je rekao da država Crna Gora usvajanjem i primenom Zakona o slobodi veroispovesti brani svoj građanski koncept.

"Najveći posao i odgovornost svakako jeste na vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj deo posla, bilo da je reč o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama", zaključio je Đukanović na sinoćnoj sednici Glavnog odbora DPS, preneo je portal RTCG.