Poslanik crnogorsko opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je u nedelju, pošto su službenici crnogorske Uprave policije izvršili pretrese na sedamnaest lokacija i priveli šesnaest osoba, a među njima i njegovu majku, da su rezultati istrage policije paradoksalni i smešni.

"U mojoj kući su tražili oružje i eksplozivne naprave, a zaplenili su risiver, dva telefona marke ''alkatel'' i poklon sablju koju sam dobio od premijera Dagestana", rekao je Knežević za RTS.

Pročitajte još - "Samo sloga Srbina spasava": Pogledajte kako je Nikšićanin uzorao zemlju na svom imanju i poslao snažnu poruku svim vernicima u Crnoj Gori (FOTO)

On je dodao da večeras očekuje hapšenje brata koji bi trebalo da iz Beograda stigne u Podgoricu.

"Verujem da će ga uhapsiti kako bi izazvali reakciju Demokratskog fronta i kako bi se završile litije i molebni, a sve sa ciljem da ih (predsednik Milo) Đukanović zabrani i da uđemo u vanredno stanje, što Đukanovicu u ovom trenutku najviše odgovara", ocenio poslanik DF-a.

Prema njegovim rečima, da bi došlo do dijaloga, sporni Zakon o o slobodi veroispovesti mora da se povuče ili da se unesu izmene i dopune.

Knežević dodaje da nakon svih hapšenja u Crnoj Gori nema straha, dodajući da se od usvajanja spornog zakona probudila sabornost srpskog naroda.

"Podrška od naše braće u Republici Srpskoj, Srbiji, dijaspori, Makedoniji i te kako znače, jer se šalje snažna poruka da nismo sami", zaključio je Knežević.