- Kakav je to greh protiv Crne Gore slikanje trobojke kralja Nikole, trobojka koja je državna zastava Francuske, Rusije i nije samo Srbije.To je pokazatelj da se iza takvog ponašanja prema svojoj deci skriva upravo mržnja, duh bratoubistva, i nije to dobro za budućnost naroda, ni države, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, osvrnuvši se na intervenciju policije i hapšenja mladih u podgoričkom naselju Zlatica.

- Krivica za to nije u policiji, jer oni to moraju da rade da bi prehranili porodicu, nego na one koji su to zapovedali. A ova čestita deca nisu napravila nikakvo zlo što su uzela da prefarbaju neki ćošak, zid, po svom načinu, zastavom kralja Nikole, koji se kao i svi drugi u Crnoj Gori, pa i Krsto Zrnov Popović, veliki ratnik i časni čovek, pisali Srbima.

- Tako je bilo za vreme Kraljevine Crne Gore, a sad to pretvaraju u mržnju među Srbima i Crnogorcima, među braćom. Jedna majka rodi jednoga koji se kaže da je Srbin, a drugi Crnogorac. Ima pravo svako da se deklariše kako hoće, ali nema pravo da mrzi svoga brata. Ne može država da podržava takvu mržnju i na tome da gradi budućnost naroda.