Kad smo je molile da bude uz nas, odbila nas je. Trebalo je samo da podigne telefonsku slušalicu: Jelena Veljača OSULA PALjBU po Kolindi (FOTO)

Novosti Online

četvrtak, 09. 01. 2020. u 17:52

Кад смо је молиле да буде уз нас, одбила нас је. Требало је само да подигне телефонску слушалицу: Јелена Вељача ОСУЛА ПАЉБУ по Колинди (ФОТО)

Foto AP/ N. Skenderija

Oštre prozivke na račun još uvek aktuelne predsednice Hrvatske
Poznata producentkinja, scenaristkinja, aktivistkinja za prava žena i zaštitu od nasilja i kolumnistkinja “Jutarnjeg lista” Jelena Veljača isprozivala je, još uvek aktuelnu predsednicu, Kolindu Grabar-Kitarović zbog njene izjave o tome da će se nakon mandata posvetiti "unapređenju zaštite od nasilja nad ženama i decom", prenosi Jutarnji list.

Veljača je na svom “Fejsbuk” profilu isprozivala Kitarovićevu zbog, kako je navela, "licemerja i sakupljanja političkih bodova".

Veljača je istakla da je Kitarović tokom svog mandata pokazala malo sluha za žene i decu koji su žrtve nasilja te se nije odazivala na pozive za saradnju koje joj je slala inicijativa #SpasiMe, koja se bori za prevenciju nasilja u porodici, kao i nad ženama i decom.

- Ne znam kako se to bivša predsednica Republike Hrvatske misli da se bori za prava žena i dece. Kad smo je molile da podrži feminizam i da se izjasni kao feministkinja, odbila je - poručila je Veljača.

Pročitajte još - Jelena Veljača bez dlake na jeziku: Ok je kad Srbin potplati pola Hrvatske i uzme ženi dete, a kad Srbin hoće da kupi Kraš onda je državni udar?

Kad smo je molile da svojim pojavljivanjem (ni sa čim drugim!) podrži skupljanje novaca za fond #spasime (hitna pomoć žrtvama seksualnog zlostavljanja i zlostavljanja u porodici, iz fonda je do sada pomoć tražilo 25 ljudi od kojih je jedna devojčica žrtva pedofilije, a pomažemo i devojčici koja je žrtva višestrukog silovanja), nije se pojavila (molile smo samo podizanje slušalice na telefonu u trajanju od 15 minuta - toliko, naime, traje slot na humanitarnom telefonu) - navela je ona.

- Smatram ličnom uvredom za sve nas koje NISMO primale platu niti imale bilo kakve privilegije tokom sad već skoro jednogodišnje borbe za žrtve nasilja izjavu da je upravo ovo polje njeno polje interesa. Smatram da je ta izjava licemerna, lažna i beskrajno uvredljiva za prvoborkinje na ovom polju, istakla je Veljača.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mija Pećanac

09.01.2020. 18:52

Kolinda nikada nije bila političarka ,jeftinom demagogijom i nacionalističkim šou nastupima je prodavala "žvaku" seljaku.

Radojko

10.01.2020. 10:47

@Mija Pećanac - Isto kao i vecina nasih politicara bilo na vlasti ili u opoziciji.Koja je razlika?

Рашо

10.01.2020. 10:10

А зашто треба у том послу заштите жртава да се изјасни као феминисткиња? Мало сте се бавили преваром! Свако нормалан ће да штити жртву али зашто тој причи додајете другу сврху која са њом нема заједничке вредности. Шта феминизам има са заштитом жртава?