Odbor za reformu izbornog zakonodavstva radi do 18.decembra

V. K.

12. 11. 2019. u 00:49

Одбор за реформу изборног законодавства ради до 18.децембра

Foto Skupština Crne Gore

Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva produžen je rok do 18.decembra, a tu odluku posle višesatne rasprave donelo je 44 poslanika crnogorske Skupštine
Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva produžen je rok do 18.decembra, a tu odluku posle višesatne rasprave donelo je 44 poslanika crnogorske Skupštine, dok su dva bila uzdržana. Šef parlamenta Ivan Brajović ocenio je da ukoliko svi žele da unaprede izborni ambijent, taj posao može biti urađen u predviđenom roku. Pored vladajuće koalicije za produženje roka bili su poslanici opozicije Miodrag Lekić i Neđeljko Rudović. Dvoje poslanika SDP je bilo protiv, dok Demokratski front nije prisustvovao glasanju.

Prethodno je lider DF-a Andrija Mandić pozvao Demokrate i SDP da napuste Odbor za izborno zakonodavstvo i izađu na proteste, gde bi sa ostatkom opozicije i pokretom „Odupri se“ ali i biznismenom Duškom Kneževićem koji je „razotkrio talog u DPS-u“ mogli da se izbore za fer izbore.

PROČITAJTE JOŠ - Knežević tvrdi da je pare davao i predsedniku skupštine Brajoviću

-Ovo je poslednji apel ljudima u radnoj grupi - SDP i Demokrate da na ulici prisilimo DPS da dobijemo tehničku vladu, kazao je Mandić.

Andrija Nikolić (DPS) je rekao da se godinu dana bije bitka za tehničku vladu.

-Ona je baj pas za one koji bi veći politički rejting, koji bi imali problema sa dostizanjem patlamentarnog ststusa, kazao je Nikolić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije