Prašina i buka teraju goste

V. V.

utorak, 18. 06. 2019. u 07:15

Прашина и бука терају госте

Stanovnici izašli na ulicu

U Kumboru u ponedeljak nezadovoljni meštani zaustavili saobraćaj na pola sata

MEŠTANI Kumbora zaustavili su u ponedeljak na pola sata saobraćaj kroz naselje nezadovoljni zbog prašine i buke koju stvaraju teretni kamioni natovareni kamenom i peskom sa gradilišta kompleksa "Portonovi" kompanije "Azmont" i novog hotela čiji je investitor Čedomir Popović, vlasnik podgoričke firme "Carine".

Kumborani traže da se taj deo saobraćajnice redovno pere, da kamioni smanje brzinu dok prolaze kroz naselje i da se gradilište novog hotela propisno obezbedi.

- Dnevno ovom ulicom prođe pedesetak kamiona, prašina koju podižu i buka ugrožavaju naše zdravlje, a gosti nas napuštaju - priča meštanka Vida Vujnović. - Gosti dođu, ostanu dan-dva i odu, a ovde se skoro svaka porodica bavi turističkom delatnošću, bilo kao osnovnim ili dodatnim poslom.

PROČITAJTE I: Upozorenje građanima zbog visoke koncentracije ozona

Slično kazuje i Ljubinka Vujnović, dodajući da je i obližnja plaža prekrivena prašinom, a more je često prljavo i nije za kupanje zbog blata koje se povremeno spira sa ulice.

Predstavnici kompanije "Pizaroti" koji izvode radove na kompleksu "Portonovi" brzo su se pridružili meštanima i obećali da će ulica uz njihovo gradilište prati četiri puta dnevno. Informisali su da su sa hercegnovskim vatrogascima sklopili ugovor o tome za period od 15. juna do kraja godine.

I Čedomir Popović brzo se sastao sa meštanima. Saslušao je primedbe na prašinu i buku, ali i što je gradilište nezaštićeno. Osim što je obećao da će ispuniti zahteve, Popović je rekao i da će nadoknaditi štetu jednom meštaninu čiju su ogradu radnici oštetili.

Kumborani su poručili da će ako sva obećanja ne budu ispoštovana danas opet biti na ulici.

ZABRANA

OD 15. juna do 15. septembra na snazi je zabrana izvođenja građevinskih radova od koje su izuzeti investitori projekata koji su važni za grad, a "Portonovi" je jedan od njih. Do 1. jula produžen je rok za kompaniju carine i investitore objekta u kompleksu "Lazure" marina Meljine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije