Potraga za ubicama iz Forsta, osumnjičen i hrvatski kik-bokser (VIDEO)

S. Đ.

22. 05. 2019. u 13:33

Потрага за убицама из Форста, осумњичен и хрватски кик-боксер (ВИДЕО)

Mesto ubistva / Foto DPA, ubijeni Darko Mijović / foto Fejsbuk

Pokrenuta opsežna istraga o likvidaciji crnogorskih državljana u Nemačkoj. Mediji spekulišu o umešanosti hrvatskog sportiste, policija ne otkriva ništa da ne bi ugrozili istragu

POLICIJA traga za više osoba i dva automobila za koje se sumnja da su korišćeni u ubistvu Darka Mijovića i Nikole Jovanovića u Berlinu. To je informacija koja poslednjih dana kruži medijima, kako crnogorskim tako i srpskim, koji se pozivaju na kolege iz Nemačke, ne navodeći koji tačno tamošnji list je to objavio. Dodaju još da je među osumnjičenima državljanin Hrvatske koji se jedno vreme bavio kik-boksom i drugim borilačkim sportovima, ali i da nemačka policija sumnja da je taj Hrvat jedna od osoba koje su izrešetale crnogorske državljane u jednom stanu u Berlinu.

Za sagovornika "Novosti" iz bezbednosnih krugova, tvrdnje da nemačke vlasti već imaju osumnjičenog, koji je Hrvat, veoma su upitne. Objašnjava da se pažljivom analizom olako može zaključiti da su tamošnji nadležni organi veoma oprezni pri davanju informacija, te da ništa što bi moglo ugroziti istragu nije procurilo u javnost.


PROČITAJTE JOŠ: "Škaljarci" izrešetani u Nemačkoj

- Nadležni organi do danas nisu izašli ni sa zvaničnom potvrdom da su žrtve državljani Crne Gore, tako da je zaista suvišno komentarisati da bi mogli izaći sa jednom takvom informacijom, odnosno da već imaju osumnjičenog za zločin, pa još i da je bivši sportista hrvatskog porekla - dodaje sagovornik "Novosti".

Izvor iz crnogorske policije dodaje da od kolega iz Nemačke nisu dobili saznanja na koja se pozivaju mediji.

Prema informacijama Berliner kurier.de, tamošnja policija poziva građane koji su prošlog ponedeljka od 3 sata do 6 sati videli automobil u Forstu, na putu L-49, da se jave policiji.

PROČITAJTE JOŠ: “Škaljarci” umešani u likvidaciju Lukinog kuma

Isti list prenosi da se veruje da je reč o odmazdi balkanske mafije, ali i da će se ispitati u kojoj meri je ubistvo Vladimira Roganovića u Beču u decembru 2018. povezano s dvostrukim ubistvom u nemačkom Forstu.

KANABIS

NEMAČKI Tagesspiegel.de dodaje da je nedelju dana nakon dvostrukog ubistva dvojice muškaraca u južnoj Brandenburškoj šumi, državno tužilaštvo u Kotbusu zvanično potvrdilo povezanost ovog zločina sa kriminalom i da je u stanu pronađena droga. Tužilaštvo je otkrilo da su ubijeni vodili plantažu kanabisa na mestu događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Лазарев Град

22.05.2019. 16:34

Хрват уби Црногорца да Шиптар нема брата, цццццццц

deda

22.05.2019. 16:58

Kuku lele poceli Hrvati i Crnogorci da se obracunavaju uskoro ce i siptari dase ukljuce.

dobrovoljac

22.05.2019. 17:27

pobise se medjusobno policija i pogrebnici trljaju ruke a zivoti odose nepovratno novac,moc i narkotici su cudo.