Podgorica - Posle smena i imenovanja novih funkcionera u crnogorskoj policiji, nastavljaju se i šire policijske akcije, a javnost iščekuje i hapšenja vođa kriminalnih grupa. Ima indicija da se deo kriminalaca manjeg kalibra privremeno povukao u baze na severu Crne Gore, ali se veruje da će ih pojačane policijske kontrole ipak uhvatiti u svoju mrežu.

Prvu akciju od imenovanja na funkciju načelnika Centra bezbednosti Bar, gde je smenio dvojicu starešina, novi šef policije u tom lučkom gradu Drago Spičanović, naložio je u utorak oko 22.30. U blizini lokala "Le Eskvina" u Baru inspektori kriminalističke policije i pripadnici interventnog voda sproveli akciju tokom koje su uhapsili Veljka Kovačevića (25), koji prema operativnim podacima policije važi za bezbednosno interesantno lice.

Tokom pretresa u džepu njegove jakne pronađen je pištolj marke "glok", a Kovačević je pokušao i da pobegne, ali su ga pripadnici policije sustigli. On će zbog nedozvoljenog držanja oružja biti predat višoj tužiteljki Maji Jovanović, jer je u sredu šefica Višeg tužilaštva Vesna Jovićević donela odluku da sva dela koja počine pripadnici organizovanih kriminalnih grupa budu u nadležnosti njenog tužilaštva.

Kontrole poput one u Baru već drugu noć obavljaju se i u Podgorici, gde su sinoć pripadnici policije od Dražena Čađenovića (30) iz Zagoriča, koji je označen kao bezbednosno interesantna osoba, oduzeli blindirano terensko vozilo koje će biti predmet detaljnog pregleda kako bi se utvrdilo da li je korišćeno prilikom izvršenja nekog krivičnog dela.

Tokom opsežne akcije pripadnici podgoričke policije kontrolisali su prethodne noći još dvadesetak bezbednosno interesantnih osoba, ali nikognisu zadržali. Policija je pretresom osoba i vozila pronašla i oduzela dva gasna pištolja, dve palice na izvlačenje i više manjih pakovanja kokaina.

ŠIRENjE AKCIJE

POLICIJSKE akcije se nastavljaju u Baru i Podgorici, ali će vanredne kontrole biti uvedene i u drugim gradovima Crne Gore, najavljuju iz Uprave crnogorske policije.