Srbin postao HEROJ U BERLINU: Zoran spasao devojčicu iz ruku otmičara, a o njegovom podvigu bruji nemačka štampa (VIDEO)

I.STANOJEVIć

29. 06. 2020. u 23:33

Србин постао ХЕРОЈ У БЕРЛИНУ:  Зоран спасао девојчицу из руку отмичара, а о његовoм подвигу бруји немачка штампа (ВИДЕО)

HEROJ Zoran/Foto: Printskrin

Naš sunarodnik Zoran Z. (44) sa Trga Bokshagener odmah je potrčao za kidnaperom i stigao ga
PAKLENI plan jednog muškarca u nemačkoj prestonici da otme malenu devojčicu osujetio je Srbin koji živi i radi u Berlinu. Zoran Z. (44), čiji identitet tamošnji mediji ne otkrivaju, uspeo je da spreči monstruoznu nameru čoveka koji je, u dečjem igralištu na Trgu Bokshagener, iskoristio sekund nepažnje detetove majke.

On je devojčicu, praktično, već bio oteo iz ograđenog igrališta, 18. juna, oko 19.30. Na sreću, druga prisutna majka (27), spremajući se da krene kući sa svojom dvogodišnjom ćerkom, primetila je šta se zbilo i posumnjala da nešto nije u redu. Kidnaper je u dečjem igralištu na Trgu Bokshagener prišao devojčici, razgovarao sa njom i u deliću sekunde stavio je na ramena, uputivši se, brzim korakom, ka izlazu.


Video-snimak sigurnosne kamere pokazuje najmanje 190 centimetara visokog, krupnog čoveka, prilično neuredne brade i frizure, kako devojčicu obučenu u teget haljinicu podiže na ramena i hitro odlazi sa igrališta. O svojoj sumnji da se, pred njenim očima odvija otmica, žena je obavestila Zorana, vlasnika obližnjeg kioska. On je odmah potrčao za muškarcem, zaustavio ga i naterao da devojčicu vrati majci.


- Upravo sam se biciklom dovezao na radno mesto - priča Zoran Z. - Prišla mi je nepoznata žena i uspaničeno objasnila da jedan muškarac nosi dete koje mu, očigledno, ne pripada. Odmah sam potrčao za njim i stigao ga posle nekoliko stotina metara. Kada sam ga upitao da li je to njegovo dete, počeo je da se znoji i priznao da nije. Hteo je meni da preda devojčicu, ali na to nisam pristao nego sam insistirao da JE vrati tamo odakle ju je poneo.


HEROJ O podvigu Zorana Z. pisao i čuveni "Bild"


Kako je objavio nemački TV kanal Er-Te-El, muškarac se nimalo nije opirao, nego je, potpuno dobrovoljno, pošao natrag, u pratnji Zorana i hrabre majke, koja je potražila pomoć da bi sprečila otmicu. Po dolasku do devojčicine majke koja je bila u strahovitoj panici, Zoran je saznao da je treća majka, u međuvremenu, pozvala policiju.


Kidnaper u pokušaju je, bez oklevanja, predao devojčicu majci koja nije mogla da dođe sebi kako je njeno dete pošlo sa neznancem. Novinarima je rekla da mnogo strahuje da bi otmičar mogao negde na ulici da ih prepozna i, možda, ponovo učini nešto slično.

Na Zoranovo pitanje zašto je to uradio, kidnaper je dao neočekivan odgovor.

- Volim decu. Ne razumem kako nemački roditelji ostavljaju svoje mališane same sa dadiljama. Deca su nešto najvažnije, ona su naša budućnost - odgovorio je neznanac Zoranu.


Otmičareva kritika upućena nemačkim roditeljima mogla bi da se tumači u prilog nagađanjima da kidnaper nije Nemac, ali se takav zaključak ne može smatrati sigurnim.

Zoran kaže da je ponosan što je doprineo da se spase dete.


- Hvala Bogu, bio sam na pravom mestu u pravom trenutku - naglasio je on.


POBEGAO SA PSIHIJATRIJE?


POLICIJA je najpre uhapsila kidnapera, ali ga je ubrzo pustila na slobodu. Istraga je u toku, a na "Tviteru" je objavljeno saopštenje policije. U njemu se navodi da "smatra da motiv otmice nije seksualne prirode i da je reč o osobi sa psihičkim problemima". Istražuje se, takođe, da li je čovek koji je uzeo devojčicu, možda, štićenik neke psihijatrijske klinike.SNIMAK Otmičar sa devojčicom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)