Zbog njegove okrutnosti besni rat: Policajac iz Mineapolisa odveden u pritvor

NovostiOnline

petak, 29. 05. 2020. u 20:21

Због његове окрутности бесни рат: Полицајац из Минеаполиса одведен у притвор

Foto Tanjug / AP

Policajac Derek Čouvin, koji je brutalno ubio crnca Džordža Flojda, odveden je u pritvor. Za sada još nije poznato pod kojom optužbom

Policajac Derek Šovin, koji je brutalno ubio crnca Džordža Flojda, odveden je u pritvor. Za sada još nije poznato pod kojom optužbom navodi biznis insajder.


U Mineapolisu su u toku višednevni protesti zbog ovog okrutnog ubistva. Na snimku koji je uzburkao javnost vidi se kako policajac Šovin kleči, i smeši se, na Flojdovom vratu dok se ovaj bori za dah preklinjući policajca za milost.


Flojd je kasnije preminuo od posledica davljenja u bolnici.


Ceo događa snimio je jedan prolaznik, podseća Rojters.


Usledili su višednevni protesti a u Mineapolisu je uvedeno vanredno stanje. Na ulicama su i pripadnici Nacionalne garde SAD.


Flojd je umro u ponedeljak - tokom policijskog privođenja. Slučaj je privukao pažnju javnosti, pošto su očevici snimili i na društvenim mrežama objavili video snimak intervencije, koji prikazuje policajca - belca - kako kleči osumnjičenom muškarcu - crncu - na vratu, dok ga ovaj upozorava da ne može da diše.

Komentari (3)

Sena

29.05.2020. 20:44

Kao iz filmova o vladavini pravne drzave u kojoj zakon slepo služi sili sluzeci se nasiljem. Za to vreme, ocevici su bespomocni iako se se rukovode moralno ispravnim stavom da je nasilje neprihvatljivo a okriljeni kriv samo ako se to dokaze na sudu. Veruju pravnoj drzavi i ne priskacu onome nad kim se izvrsava nepravedna sila zakona da ne bi i sami bili podvrgnuti istom, vec snimaju dokazni materijal za slucaj da se pokrene sudska pravda koja je spora ali u koju ipak veruju u strahu od anarhije.

Savesni Naprednjak - EU !

29.05.2020. 23:56

@Sena - Nemojte vređati našu zemlju, vidite da je pravna ako vam se ne dopada odselite se!!

Čitava istorija Zapada

30.05.2020. 13:33

je takva: napadanje, pljačkanje i ubijanje. Sloveni su nada čovečanstva.