BROJ preminulih od virusa korona u Francuskoj sve je veći, premašio je 4.000, samo ih je u poslednjih 24 sata bilo više od 500, pogrebna društva ne mogu da izađu na kraj sa ovim crnim talasom, pa je pariska policijska prefektura odlučila da rekvirira jedno skladište velike međunarodne tržnice u Ranžisu, na južnoj pariskoj periferiji, gde će biti odlagani kovčezi. Samo u sredu, u Parizu i okolini od virusa je preminulo 258 ljudi.


Ističe se da je hangar u kome je improvizovana mrtvačnica izolovan od ostalog dela velike pijace koja snabdeva ceo parski region.


Slično se događalo i tokom velikih vrućina 2003. godine kada je jedna velika hladnjača od 4.000 kvadrata u ovoj veletržnici bila odvojena za ogroman broj žrtava koje su tom prilikom stradale u pariskom regionu.


Prvi kovčezi biće prebačeni u petak, a porodice će se primati od ponedeljka.


Od početka epidemije, više od 16.000 ljudi inficirano je u pariskom regionu.


U pariskim bolnicama slobodna mesta su sve ređa, pa se pacijenti, koji mogu da podnesu trasport, prebacuju u druge regione, najviše na zapad i jugoistok zemlje. U tu svrhu, poseban prihvatni centar organizovan je na aerodromu Orli, u čijoj neposrednoj blizini se, inače, nalazi i Ranžis.