Putin NEGIRAO da je koristio dvojnika

Tanjug

četvrtak, 27. 02. 2020. u 23:46

Путин НЕГИРАО да је користио двојника

EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Ruski predsednik Vladimir Putin priznao da je ranih dvehiljaditih postojala ideja o njegovom dvojniku zarad obezbeđivanja sigurnosti šefa države, ali da je on to odbio
Ruski predsednik Vladimir Putin priznao da je ranih dvehiljaditih postojala ideja o njegovom dvojniku zarad obezbeđivanja sigurnosti šefa države, ali da je on to odbio.


"Odbacio sam ideju o bilo kakvom dubleru. To je bilo tokom najtežeg perioda našeg rata protiv terorizma", rekao je Putin agenciji Tass, u intervjuu za projekat pod nazivom "20 pitanja sa Vladimirom Putinom".


Putin se prisetio da su mu početkom dvehiljaditih savetovali da bi dvojnik trebalo da ga zameni na događajima na kojima bi mogao biti doveden u opasnost. Ideja je odbijena jednom zauvek, prenosi TASS.


Tokom intervjua otkriveno je da je internet pretraga "Putinov dvojnik" bila među najpopularnijim na svetu. Šira javnost je često iznosila slične pretpostavke u poslednjih 20 godina.


Pročitajte još: Dosadno im je bez glasina o Putinu


U decembru 2001. godine jedna žena je postavila ovo pitanje tokom emisije koja je išla uživo. Ona je nagađala da bi dvojnik mogao biti od koristi prilikom održavanja veoma važnih sastanaka, čak i onih na najvišem nivou. Putin je tada odgovorio da ne koristi takav "mamac".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije