DRŽAVLjANKA Srbije koja je preživela užasnu totruru i psihičko zlostavljanje u Vijatnamu uspešno je vraćena u domovinu zahvaljujući munjevitoj akciji Ministarstva spoljnih poslova, MUP i Fondacije “Tijana Jurić” izbavljena je iz kandži seksualnog predatora.

Prema saznanjima “Novosti”, tridesetpetogodišnja Beograđanka (ime poznato redakciji) preživela je pakao u gradu Nja Čang, gde ju je Amerikanac kojeg je upoznala tukao i zatočio u hotelskoj sobi ne dozvoljavajući joj danima da izlazi!

Preživljavajući agoniju uspela je nekako da stupi u kontak sa sestrom koja je alarmirala Jurića, a on je potom potražio pomoć od MSP i policije. Usledila je ekpresna reakcija i, kako saznajemo, ključnu ulogu odigrao je Dragan Mladenović, počasni konzul Srbije u Ho Ši Minu. Ovaj uspešni poslovni čovek, kako su nam preneli naši izvori, potegao je sve svoje veze, podigavši na noge vijetnamske vlasti ne bi li izbavio svoju sunarodnicu.

Posle izvesnog vremena, policija je uspela da locira hotel u kojem je Amerikanac sprovodio torturu nad našom državljankom. Ona je izbavljena i organizovan je njen transport u domovinu.

Konzul Dragan MladenovićHotel u kom se odvijala drama