Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je "smešno" što je "Tajm" izabrao švedsku klimatsku aktivistkinju Gretu Tunberg za ličnost godine, a sada se njena slika sa naslovne strane ovog magazina pojavila u njegovoj kampanji.

Predsednička kampanja je objavila fotošopovanu fotografiju Trampa kao Tunbergove na jednom od zvaničnih profila na "Tviteru", @TrumpWarRoom.

"Kad je reč o držanju obećanja, postoji samo jedna ličnost godine", navedeno je u tvitu, u kojem se dalje navodi lista Trampovih postignuća, uključujući "procvat ekonomije", izgradnju antiimigrantskog zida prema Meksiku i trgovinske ugovore.

Pročitajte još - Tramp želi da zna ko je "špijun"

Ovo nije ni prvi konflikt američkog predsednika i Tunbergove, kao ni prvi neobični fotošop Trampove kampanje, prenosi Blic.

Mlada aktivistkinja i predsednik već su "ratovali" na Tviteru, nakon strastvenog govora Grete Tunberg u Ujedinjenim nacijama u septembru, u kojem je tinejdžerka kritikovala svetske lidere što ne reaguju na klimatske promene.

Twitter

"Izgleda kao veoma srećna, mlada devojčica koja se raduje svetloj i predivnoj budućnosti. Lepo je to videti!", naveo je Tramp, a Greta je tu rečenicu stavila na svoj profil.

Ovo je takođe treći put u dva meseca da je Trampova kampanja objavila njegovu fotošopiranu fotografiju i stavila predsednikovu glavu na telo druge osobe.


Krajem novembra Trampova glava se tako našla na telu fiktivnog boksera Rokija Balboe, iz čuvenog filma Silvestera Stalonea, a nedavno je osvanula i fotografija predsednika s telom Marvelovog negativca Tanosa iz serijala "Avendžers".


"Vašington post" je pre dve godine pisao da Tramp ima više fotošopova njihovih naslovnica s ličnostima godine koji vise na zidovima njegovih imanja. Zbog toga je "Tajm" tražio da se sporne naslovnice uklone. "Njuzvik" podseća da je Tramp bio "Tajmova" ličnost godine 2016.