Istraga kamiona smrti: Britanska policija se oglasila povodom hapšenja u Irskoj

Tanjug

28. 10. 2019. u 08:29

Истрага камиона смрти: Британска полиција се огласила поводом хапшења у Ирској

Foto: Tanjug/AP

Muškarac koji je uhapšen u dablinskoj luci je osoba od interesa za istragu, saopštila je policija
Britanska policija je saopštila da je muškarac uhapšen u Dablinu u subotu "osoba od interesa" u istrazi o smrti 39 migranata u hladnjači.

Pročitajte još: Uhapšena i peta osoba zbog "kamiona smrti"

"Muškarac koji je uhapšen u dablinskoj luci je osoba od interesa za istragu u vezi smrti 39 migranata koji su nađeni u kamionu na jednom industrijskom imanju u blizini Londona", saopštila je policija iz Eseksa.

Istovremeno, kako prenosi Rojters, Velika Britanija je poslala dokumenta za četiri osobe koje su nađene u hladnjači u Vijetnamu kako bi bio potvrđen njihov identitet.

VIJETNAM DOBIO DOKUMENTA ČETIRI OSOBE IZ KAMIONA SMRTI


Vijetnamska vlada saopštila je danas da je od britanskih vlasti dobila dokumente četvorice ljudi koji su prošle nedelje pronađeni mrtvi u zadnjem delu kamiona u Engleskoj, kako bi se utvrdilo da li je neko od njih vijetnamski državljanin.


Dokumenti su predati vijetnamskom ministarstvu javne bezbednosti i biće korišćeni za pomoć u identifikaciji žrtava, naveo je zamenik ministra spoljnih poslova Fam Tang Son za sajt VNEkspres.


Nije poznato koja vrsta dokumenata je poslata.


Britanska policija je u početku verovala da su žrtve Kinezi, ali je kasnije priznala da se detalji oko tela pronađenih prošle srede u jugoistočnoj Engleskoj još otkrivaju. Za sada su 24 vijetnamske porodice prijavile nestale rođake, za koje se plaše da bi mogli da budu među mrtvima.


Vijetnamske vlasti uzele su uzorke kose i druge forenzičke materijale od porodica koje su prijavile nestale osobe, kako bi pomogle u identifikaciji.


Britanska policija saopštila je da su uklonili sva tela iz kamiona i čekaju rezultate obdukcije. Očekuje se da će identifikacija žrtava biti teška, a zvaničnici su rekli da je uz tela pronađeno veoma malo dokumenata.


Krijumčari obično uzimaju pasoše svojih putnika kako bi prikrili njihov identitet, dajući im nova dokumenta kada stignu na odredišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije