Vapaje žrtava hladnjače - kamiona smrti niko nije čuo satima: Zatvoreni u metalnom sanduku na -25, bez vazduha su umirali u najgorim mukama

Novosti Online

24. 10. 2019. u 11:30

Вапаје жртава хладњаче - камиона смрти нико није чуо сатима: Затворени у металном сандуку на -25, без ваздуха су умирали у најгорим мукама

Foto Tanjug/ AP

U potragu za "boljim životom" krenulo je 38 odraslih i jedan tinejdžer

Kamion smrti”, u kome je pronađeno 39 mrtvih na jugu Engleske, izazvao je ogromnu pažnju svetske javnosti.

Naime, u ovom kamionu, koji je vozio Mo Robinson iz Severne Irske, nalazilo se 38 odraslih osoba i jedan tinejdžer.

Krenuli su u potragu za "boljim životom" u Veliku Britaniju iz Belgije, a stradali su surovom smrću. Njihova agonija je trajala satima. Bili su zatvoreni u hladnjači, bez vazduha, i bez šanse da neko čuje njihove vapaje.

Sumnja se da su se oni smrzli u "apsolutno užasnim" uslovima, prenosi Dejli mejl. Stručnjaci smatraju da je temperatura u rashladnoj prikolici bila niža od -25 stepeni.

Pročitajte još - POGLEDAJTE KAMION SMRTI: Pronađeno 39 tela, uhapšen vozač - osumnjičen za ubistva! (VIDEO/ FOTO)

Pre otkrića da se u kamionu nalaze tela 39 osoba, oni su unutra proveli najmanje 15 sati, dok vrata kamiona nisu otvorena na jednom industrijskom imanju u Eseksu, kada se sve saznalo.

Dok neki smatraju da su mogli i duže biti unutra, sa druge strane bolničari koji su stigli na lice mesta nekoliko minuta nakon poziva tvrde da je od njih ostala samo "gomila tela".

Foto Tanjug/ AP

Podsetimo, vozač kamiona Mo Robinson je uhapšen nedugo posle šokantnog otkrića, a policija je u sredu veče izvršila i pretres njegove dve kuće. Međutim, još uvek se ne zna da li je Robinson znao da se migranti nalaze unutra.

Pročitajte još - Ovo je vozač kamiona u kom je pronađeno 39 leševa (FOTO/VIDEO)

Opsežna istraga se vodi kako bi se utvrdila povezanost sa bugarskim gradom Varna, gde je kamion 2017. godine registrovan, i kako bi se otkrilo "krijumčarski prsten".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

sve to je uzasno!

24.10.2019. 13:07

Sav taj uzas,je poceo negde drugde.Hiljade drugih su krivci,za sve to.Videli smo i fotografije vozaca kamiona,koji je,zadnja rupa na svirali i zadnja karika u lancu tragedija.Na njima,vidi se,razvucen osmeh,mladog coveka,koji,bar tako izgleda,ponosno i sa zadovoljstvom,obavlja svoju duznost,posao vozaca kamiona.Na tom osmehu,u tim ocima,nema trunke straha!Od uva do uva,sa zabacenim sesircicem...Meni se namece pitanje:Da li je taj mladi covek znao sta vozi i prevozi?Ili je bio pod "smejavcem"...?

Sale

24.10.2019. 19:57

Englezima Belgijanci i Francuzi salju migrante,samo da napuste njihove zemlje i odu na ostrvo.A Englezi kao Englezi se prave ludi kada otkriju migrante u kamionu naplacuju kazne i firmi i soferu.Nitko nista ne preduzima da se to spreci a najgore prodje onaj najmanji koji je i najnezasticeniji.Kroz citavu Belgiju migranti uskacu u kamione koji idu u GB.Sve se radi organizovano-netko ih dovozi na parkinge,oni uskacu i na kraju netko spolja zatvara vrata-iznutra se vrata zatvorit ne mogu..

Vozač hladnjače

25.10.2019. 09:39

Da li je neko od njih 38 imao gram mozga da ne uđe na -25 u hermetički zatvorenoj hladnjači! Oni su poumirali pre hrvatske granice jer su tu morali da prođu kontrolu nešto tipa skener koji reaguje na toplotu. Znači da su bili zaleđeni pre Batrovaca!