Kamion smrti”, u kome je pronađeno 39 mrtvih na jugu Engleske, izazvao je ogromnu pažnju svetske javnosti.

Naime, u ovom kamionu, koji je vozio Mo Robinson iz Severne Irske, nalazilo se 38 odraslih osoba i jedan tinejdžer.

Krenuli su u potragu za "boljim životom" u Veliku Britaniju iz Belgije, a stradali su surovom smrću. Njihova agonija je trajala satima. Bili su zatvoreni u hladnjači, bez vazduha, i bez šanse da neko čuje njihove vapaje.

Sumnja se da su se oni smrzli u "apsolutno užasnim" uslovima, prenosi Dejli mejl. Stručnjaci smatraju da je temperatura u rashladnoj prikolici bila niža od -25 stepeni.

Pročitajte još - POGLEDAJTE KAMION SMRTI: Pronađeno 39 tela, uhapšen vozač - osumnjičen za ubistva! (VIDEO/ FOTO)

Pre otkrića da se u kamionu nalaze tela 39 osoba, oni su unutra proveli najmanje 15 sati, dok vrata kamiona nisu otvorena na jednom industrijskom imanju u Eseksu, kada se sve saznalo.

Dok neki smatraju da su mogli i duže biti unutra, sa druge strane bolničari koji su stigli na lice mesta nekoliko minuta nakon poziva tvrde da je od njih ostala samo "gomila tela".

Foto Tanjug/ AP

Podsetimo, vozač kamiona Mo Robinson je uhapšen nedugo posle šokantnog otkrića, a policija je u sredu veče izvršila i pretres njegove dve kuće. Međutim, još uvek se ne zna da li je Robinson znao da se migranti nalaze unutra.

Pročitajte još - Ovo je vozač kamiona u kom je pronađeno 39 leševa (FOTO/VIDEO)

Opsežna istraga se vodi kako bi se utvrdila povezanost sa bugarskim gradom Varna, gde je kamion 2017. godine registrovan, i kako bi se otkrilo "krijumčarski prsten".