Otac monstrum iz Kolorada, koji služi doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva trudne supruge i dve ćerke, u novom uznemirujućem pismu otrkio je kako je devojčice "ubio dvaput".

Kris Vats (34) do detalja je opisao kako je pokušao da uguši svoje dve ćerke Belu (4) i Selest (3), pre nego što je zadavio trudnu suprugu Šanan u njihovom domu u Koloradu.

Međutim, nakon pokušaja ubistva, devojčice su se probudile, u modricama i istraumirane. O ovome Kris nije govorio policiji, ali je napisao u pismu koje je poslao Šerilin Kendl, sa kojom je počeo da se dopisuje otkad je u zatvoru.

- Jutro, 13. avgusta. Prvo sam otišao u sobe devojčica, pre nego što smo se Šanan i ja posvađali. Prvo sam otišao u Belinu pa u Selestinu sobu, i uzeo sam njihov jastuk sa kreveta (da ih ubijem). Zato je uzrok smrti bio gušenje. Nakon toga sam se vratio u krevet i počeo da se svađam sa Šanan. Nakon što se Šanan onesvestila, Bela i Selest su se ponovo probudile. Nisam siguran kako se to desilo, ali bile su budne. Beline oči bile su modre, a obe devojčice su izgledale kao da su prošle kroz traumu - napisao je on.

U pismu je priznao da je ubistva planirao već neko vreme.

- 12. avgusta, kada sam stavio devojčice u krevet, znao sam da je to poslednji put. Dan ranije znao sam šta će se dogoditi i ništa nisam uradio da to zaustavim - priznao je on.

Takođe je priznao da je ženi dao snažan lek protiv bolova u nadi da će izazvati pobačaj, verujući da će tada moći biti sa svojom ljubavnicom Nikol.

- Mislio sam da bi bilo lakše biti s Nikol ako Šanan nije trudna - napisao je.

Prisetio se i trenutka kada su njegove ćerke, nakon prvog pokušaja ubistva, ušle u njihovu sobi i videle ga kako njihovu majku zamotava u posteljinu. Pitale su ga šta nije u redu sa njihovom mamom, a on im je odgovorio kako se ne oseća dobro.


- Devojke su samo trčale po kući i gledale me s uplašenim pogledima na licima. Bela je počela da plače, a Selest da jauče. Kakva je to bila noćna mora - napisao je on.

Rekao je kako ga je preplavio osećaj besa što su još uvek žive.


Ćerke Bela (4) i Selest (3), supruga Šanan / foto AP

Potom se odvezao sa telom supruge, umotanog u vreće za smeće, i sa ćerkama u kolima do udaljenog naftnog polja u vlasništvu njegovog tadašnjeg poslodavca.

Vozio se skoro sat vremena do mesta gde je ponovo ubio svoje ćerke.

PROČITAJTE I: GLEDAO U TELEFON PA UMALO POGINUO: Upao u deset metara duboku rupu (VIDEO)


- Bacio sam Šanan na zemlju, a onda sam se vratio do vozila i ćebe koje je držala Selest, stavio sam joj preko glave i ugušio je - napisao je.

Zatim je opisao kako je ubio Belu, koja je gledala kako ubija njenu mlađu sestru i baca je u rupu.

- Od sve tri, Bela je jedina koja se borila. Do kraja života čuću njen mekani glas kako govori: "Tata, ne!" Znala je šta joj radim. Možda nije razumela smrt, ali je znala da je ubijam - napisao je Vats.

Pismo će biti deo knjige "Pisma od Kristofera", koja će biti objavljena 7. oktobra.

Kris Vats služi doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge, dve ćerke i nerođenog deteta.