I DALjE NAPETO U TBILISIJU: Srpska delegacija dobro, uskoro povratak u Beograd

S.S.R.

petak, 21. 06. 2019. u 14:49

И ДАЉЕ НАПЕТО У ТБИЛИСИЈУ: Српска делегација добро, ускоро повратак у Београд

Aleksandar Čotrić

Ppredstavnici opozicije Gruzije upali u zgradu parlamenta u Tbilisiju i počeli da viču, prosipaju vodu ka ruskim delegatima protiveći se učešću Rusije na ovom događaju

DELEGACIJA Skupštine Srbija koje učestvovala u radu zasedanja Interparlamentarne skupštine koje je prekinuto zbog demonstracija protiv Rusije je bezbedna i čekaju povratak u Beograd, potvrdio je za "Novosti", šef našeg tima poslanik SPO Aleksandar Čotrić.

On je u četvrtak bio na sednici u zgradi parlamenta u Tbilisiju kada su upali predstavnici opozicije Gruzije i počeli da viču, prosipaju vodu ka ruskim delegatima protiveći se učešću Rusije na ovom događaju...

Nemiri su se ubrzo proširili i na ulice. Trajali su celu noć, a sada je situcija mirna, ali napeta.

Pročitajte još - NASILNI PROTESTI U TBILISIJU: Više od 200 povređenih; Predsednik gruzijskog parlamenta podneo ostavku

- Dobro smo. Plan je da se nedelju preko Moskve vratimo u Srbiju - kaže Čotrić za "Novosti".

- Demonstranti su se okupili ispred parlamenta, ali i hotela Radison gde su smešteni poslanici iz 23 države, a jajima su gađali zgradi i ruske poslanike. Pripadnici ruskih službi bezbednosti su evakuisali Ruse, a bilo je pokušaja napada na njihov auto. Na ulici sam bio do tri ujutru i nagutao se suzavca više nego u Beogradu 9. marta 1991. godine. U sukobima policije i demonstranata korišćene su palice, suzavac, vodeni topovi, povređeno je nekoliko desetina demonstranata i policajaca.

On navodi da su među demonstrantima mlađi ljudi, uglavnom rođeni u nezavisnoj Rusiji. Kako kaže, pravili su barikade od velikih suncobrana i klupa i daskama od klupa i kamenim kockama gađali policiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije