Globalna akcija protiv prodavaca i kupaca na dark vebu

Tanjug

utorak, 26. 03. 2019. u 19:15

Глобална акција против продаваца и купаца на дарк вебу

Depositphotos

Kako se navodi u saopštenju, međunarodne policijske agencije su tokom operacije obavile 65 pretresa po nalogu i zaplenile 299,5 kilograma droge, 51 komad vatrenog oružja i više od 6,2 miliona evra
U okviru globalne policijske akcije protiv prodavaca i kupaca nelegalne robe na "dark vebu", uhapšena je 61 osoba, dok je zatvoreno 50 naloga na toj mreži, koji su korišćeni za nelegalne aktivnosti, saopštio je danas Evropol.

Pročitajte još:Droga im stizala poštom

Kako se navodi u saopštenju, međunarodne policijske agencije su tokom operacije obavile 65 pretresa po nalogu i zaplenile 299,5 kilograma droge, 51 komad vatrenog oružja i više od 6,2 miliona evra.

U okviru akcije su saslušane 122 osobe, dodaje Evropol.

Pročitajte još:I Srbi su na "mračnoj mreži"

Kako objašnjava, pripadnici policije iz Evrope, Kanade i SAD udružili su snage početkom ove godine kako bi sproveli akciju protiv kupaca i prodavaca nelegalne robe na tržištu "dark veba".

"Dark veb" je sadržaj svetske mreže (veba), kojem se jedino može pristupiti preko specijalnog softvera kao što je Tor.

"Iako pruža bezbedno okruženje za ličnu privatnost i slobodu, to je plodno okruženje za kriminalce i nelegalne aktivnosti pojedinaca", upozorava Evropol u saopštenju, u kojem se ističe i da je istraživanje takvih nelegalnih aktivnosti na internetu postalo prioritet policija širom sveta.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije