MISTERIOZNA DVOSTRUKA SMRT: Britanaski par preminuo u hotelu u Hurgadi

D. SAVIĆ

petak, 24. 08. 2018. u 13:29

МИСТЕРИОЗНА ДВОСТРУКА СМРТ: Британаски пар преминуо у хотелу у Хургади

Twitter Manchester News MEN ‏Verified account@MENnewsdesk

Britanski par preminuo u razmaku od nekoliko sati u luksuznom letovalištu u Egiptu. Agencija "Tomas Kuk" evakuisala svojih 300 gostiju, traži testiranje uzoraka iz restorana

EGIPATSKE vlasti su saopštile da ne postoji ni najmanja sumnja na kriminal pošto je, u razmaku od svega nekoliko sati, usred luksuznog letovališta u Hurgadi, preminuo britanski par. Ali, kćerka preminulih Džona (69) i Suzane (63) Kuper izražava ozbiljne sumnje u to, tvrdeći da su njeni roditelji bili potpuno zdravi.

U međuvremenu, britanski mediji prenose da se više desetina gostiju, najmanje njih 40, istog hotela "Štajnberger akva medžik" na Crvenom moru, žali na stomačne probleme sa dijarejom i povraćanjem.

Britanska agencija "Tomas Kuk" evakuisala je iz tog letovališta svojih 300 gostiju "iz predostrožnosti" i zatražila testiranje uzoraka iz hotelskog restorana i bazena.

Predstavnici hotela, međutim, tvrde da je Džon, koji je preminuo u svojoj sobi u 11 sati po lokalnom vremenu, imao problema sa srcem, da se noć pre nego što je preminuo žalio na nizak krvni pritisak i da mu je hotelski doktor pružao pomoć.

Konstatovano mu je "iznenadno zatajenje srca i respiratornih organa".

Njegova supruga primljena je bez svesti u bolnicu samo pet sati kasnije, da bi, posle kratkotrajnog pokušaja oporavka rada srca, preminula u 17 sati i 12 minuta.

Razlog njene smrti bio je identičan muževljevoj.

Kćerka preminulog para Kelo Ormerod, koja je, zajedno sa svoje troje dece, boravila u istom hotelu, smatra da su njeni roditelji umrli pod nerazjašnjenim okolnostima, jer su bili "zdravi i u formi".

Kategorično poriče da su imali zdravstvene probleme.


Pročitajte još: Srpkinja poginula na letovanju u Hurgadi

- Tata nikada nije bio u bolnici i nije bio bolestan. Umro je u hotelskoj sobi pred mojim očima. Kada sam sa mamom otišla u bolnicu, i ona je preminula - izjavila je kćerka.

svi Srpski turisti odlučili da i dalje ostanu u hotelu

SRPSKI turisti koji odmor provode u hotelu "Štajgenberger akva medžik" u Hurgadi su dobro i odmor provode bez ikakvih problema. Oni se u ovom trenutku nalaze u hotelu sa gostima iz Nemačke, Češke, Poljske, ali i mnogih drugih zemalja, i u svakodnevnom su kontaktu sa vodičima. I srpski putnici koji su u ovom hotelu preko drugih agencija, takođe su dobro.

Ovo nam je rekao Rastko Jovanović, menadžer turističke agencije "Vejaut" iz Beograda, čiji se gosti nalaze u hotelu u Hurgadi, gde je u petak preminuo britanski par.

- U hotelu koji ima 732 sobe i koji je popunjen do poslednjeg mesta, ne postoji mogućnost da se samo dvoje ljudi otruje hotelskom hranom ili zbog klima-uređaja - objašnjava Jovanović. - "Štajgenberger akva medžik" je deo čuvenog nemačkog lanca hotela i srpskim turistima je stvar prestiža da budu ovde. Do sada nije bilo nikakvih primedaba, otkad je otvoren od 2014.


Pročitajte još: LETOVANjE OKONČANO TRAGEDIJOM: U sudaru na moru poginuli majka i sin, ćerka teško povređena, otac u stanju šoka


Kako kaže Aleksandar Pajović, jedan od srpskih turista koji se nalaze u hotelu, sve je u najboljem redu.

- Nama je odlično ovde - rekao je Pajović. - Hotel je super. Zdravi smo i sve je dobro.

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija, srpski turisti, kada letuju u Egiptu, gotovo u 95 odsto slučajeva su upravo u Hurgadi, jer čarter letovi više ne idu za Šarm el Šeik.

- Hurgada je ove godine treća avio-destinacija, posle Grčke i Turske - kaže Seničić.

(J. Su.)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Pa kad idu u Hurgadu

24.08.2018. 14:57

nama je iz tih krajeva stigla Variola Vera... a, ni Turska nije ništa bolja...