Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je pozvao na bojkot američkog proizvođača motocikala "Harli Dejvidsona", koji je u junu najavio da će, zbog porasta troškova usled novih evropskih tarifa, prebaciti proizvodnju za evropsko tržište iz SAD u inostranstvo.

Tramp je na Tviteru objavio je da "mnogi vlasnici Harlija-Dejvidsona" nameravaju da bojkotuju tu kompaniju ako ona prebaci proizvodnju u inostranstvo, preneo je AP.

Pročitajte još - Tramp kritikuje Harli Dejvidson

"Brojni vlasnici Harlija-Dejvidsona planiraju da bojkotuju tu kompaniju ako se proizvodnja preseli u inostranstvo. Savršeno! Većina drugih kompanija dolazi kod nas, među kojima i konkurenti Harlija", napisao je Tramp.

On je to objavio dan nakon što se u subotu u svom golf klubu u Nju Džersiju sastao sao oko 180 bajkera iz grupe "Bajkeri za Trampa".

"Harli-Dejvidson" je ranije saopštio da su evropske tarife na uvoz motora iz SAD povećane sa šest na 31 odsto, poručivši da zbog toga neće povećati svoje cene, jer bi to moglo da ima "trajne štetne posledice po poslovanje kompanije u regionu"