PANIKA U PENTAGONU: Rusija uspešno testirala raketu ubicu satelita (VIDEO)

Novosti online

06. 12. 2015. u 20:45

ПАНИКА У ПЕНТАГОНУ: Русија успешно тестирала ракету убицу сателита (ВИДЕО)

Foto: printskrin YouTube

U Rusiji je uspešno testirana raketa sistema za protivraketnu i protivvazdušnu odbranu A–235 „Nudolj“

U Rusiji je uspešno testirana raketa sistema za protivraketnu i protivvazdušnu odbranu A–235 „Nudolj“.

Rakete kompleksa A–235 „Nudolj“ treba da zamene postojeći kompleks A–135 „Amur“ protivraketne odbrane Moskve. Šef kosmičke komande Ratnog vazduhoplovstva SAD general Džon Hajten u novembru je izjavio da Rusija i Kina rade na naoružanju koje može da ugrozi životno važne satelite SAD.

„Oni rade na mogućnostima (napada) koje nas brinu“, citira Hajtena „Kolorado spring gazeta“.

Američki vojni analitičari tvrde da pretnja satelitima u kosmosu pokazuje stratešku ranjivost SAD, piše list „Vašington fri bikon“.

Rusija i Kina mogu da izbace iz stroja obaveštajne linije, navigaciju i komunikacije koje su kritički važne za izvođenje vojnih operacija i zaštitu civilne infrastrukture SAD, piše „Vašington fri bikon“.

Komandir divizije PRO 1. armije PVO i PRO Vazdušno–kosmičkih snaga Rusije Andrej Čeburin saopštio je da je sistem protivraketne odbrane Moskve direktno povezan sa sistemima raketnog napada i osmatranja kosmičkog prostora, piše „Rosijskaja gazeta“.

„Protivraketna odbrana Moskve predstavlja složni automatski sistem koji se sastoji od informacionih tehnologija i vatrenih sredstava gađanja“, naglasio je Čeburin.
(Izvor: sputniknews.com)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Vrbašanin

06.12.2015. 21:34

Putine samo napred i treba da se boje godinama maltretiraju svet svojim laži ma i otvore ratna žarišt gde namisle za njih OUN nepostoje svugde imaju umešane svoje prste sa svojim poltro nima NATO samo neka znaju da Rusi ju vodi pametan čovek koji se neboji ni čega Putin koji je svestan moći Rusije.

Deadly Dust

06.12.2015. 22:13

Срећа њихова што им се ускоро придружују неустрашиви Милови ђетићи који се Руса не плаше! А Ацо и Србље полако уводи у НАТО, тешко си га Русима!

Miro Markovic

06.12.2015. 22:18

Ja se mnogo brinem zato sto se Amerikanosi brinu, ha ha ha!. Neka brinu, kad nemaju pametnija posla. Dosta su rovarili po celom svetu pod perfidnom parolom 'sirenja demkratije'. U sustini radili su na svrgavanj usvih vladara koji im nisu lizali cizme I otimali prirodne resurse rasturenih zemalja. Prvo su probali sa Jugoslavijom. Kazu da im je odlicno uspelo. A ne znaju da su time zapoceli Treci svetski rat, koji jos traje. Neka probaju sada sa Rusima da bismo mi videli ko "kosi a ko vodu nosi".

ranko75

06.12.2015. 22:28

Ameri vase vreme prolazi, i ni po cemu osim po cinizmu i oholosti, lazima ,kradjama i pljackanjima, i naravno ubistvima ljudi vas necemo zapamtiti. Vi ste bacili atomsku bombu i mnogima uranove bombe i borite se za sve sto degradira covecanstvo i njegovu civilizaciju.

SaleA

07.12.2015. 05:52

Sad se pitam sta li bilo ono sto je palo nedavno iznad Rusije, da li zaista meteor ili mozda neki spijunski satelit???

Objavi.. Admine

07.12.2015. 14:03

...e izrodi iz severne amerike...potomci engleskog šljama... ima da vas ugase BRAĆA RUSI kao svećice za rođendan!!!

Đura Zmaj

07.12.2015. 15:33

SAD nemaju šanse protiv Rusije i Rusa - Američka nacija, niti narod NE POSTOJI - o broju vojno sposobnih koje mogu mobilisati da i ne govorimo - Vratite se preko Bare, što pre to bolje.!?

vlada

15.12.2015. 21:12

I bez toga ste superiorni i nema mesta panici! Ako amerikanci toga nisu svesni, kako novinari pišu, a jesu, da Rusija planetarno dominira, onda su oni "trećerazredna" sila!