TRAŽE 600 MILIONA DOLARA: Modna kuća Dolče i Gabana tužila američke modne blogere

Tanjug

06. 03. 2021. u 23:25

ТРАЖЕ 600 МИЛИОНА ДОЛАРА: Модна кућа Долче и Габана тужила америчке модне блогере

Foto. JUtjub

Renomirana italijanska modna kuća Dolče i Gabana (D&G) podnela je pred italijanskim sudom tužbu protiv dvojice američkih modnih blogera i odštetni zahtev u visini od 600 miliona dolara jer su negativne komentare usmerene protiv Azijata pripisali jednom od kreatora D&G što je izazvalo bojkot kupaca iz Azije.

Tužba je podneta sudu u Milanu 2019. godine, ali javnost je saznala za ceo slučaj tek ove nedelje jer su tuženi blogeri objavili tu informaciju na svom Instagram nalogu koji prati veliki broj ljudi zbog jetkih komentara i oštrih kritika na račun neoriginalnih i neinventivnih modnih kreatora, preneo je AP.

Modni kreatori Domeniko Dolče i Stefano Gabana najpre su tvrdili da je njihov internet nalog hakovan, ali su se kasnije video porukom izvinili kineskom narodu.

- Javno izvinjenje (kineskom narodu) i tiho podnošenje tužbe protiv blogera su u kontradikciji", ocenila je Sjuzen Skafidi, direktorka Modnog instituta na pravnom fakultetu Fordam koji koordiniše rad pravnih zastupnika dvojice blogera.

Iz modne kuće Dolče i Gabana niko nije hteo da komentariše ovaj slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)