"PLENKOVIĆ PRETEKAO I NAJGORE USTAŠE": Vulin reagovao na skandalozne izjave predsednika hrvatske Vlade

Novosti online

05. 08. 2022. u 13:28

FORMIRAJUĆI jedine logore samo za decu, ustaše su surovošću i ludilom premašile svoje nemačke učitelje. Optužujući Srbiju da je kriva za proterivanje i ubijanje Srba u Oluji, Plenković je pretekao i najgore ustaše, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom obraćanja predsednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića na obeležavanju "Oluje".

ПЛЕНКОВИЋ ПРЕТЕКАО И НАЈГОРЕ УСТАШЕ: Вулин реаговао на скандалозне изјаве председника хрватске Владе

Foto: Tanjug/Z. Jovanović

- Ovakvu glupost i laž ne bi izgovorio ni dokazani ustaša i neosuđeni zločinac Gotovina, on najbolje zna koliko zločina i zla je naneo Srbima. To ne zna samo Haški tribunal - rekao je ministar Vulin.

- Kome je Stepinac svetac, njemu je Jasenovac radni logor, Sisak dečje odmaralište, a "Oluja" zločinački poduhvat Srba. Posle ovakve laži i gluposti Plenkovića, još je jasnije da vladu ustaša vodi glup ustaša. Takvima se ne ćuti, takvima se ne zaboravlja, takvima se ne prašta - rekao je ministar Vulin.

BONUS VIDEO - OBELEŽAVANjE GODIŠNjICE ZLOČINAČKE AKCIJE "OLUJA": Više hiljada ljudi se okupilo u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)