Drže prostituciju van škole ogradom od 57.000 evra

Novosti Online

25. 08. 2017. u 22:54

Gimnazija u Berlinu se opredelila za megalomanski projekat kako bi zaustavila najezdu dama i njihovih klijenata iz “zone crvenih fenjera”

Држе проституцију ван школе oградом од 57.000 евра

foto Sajt škole

SREDNJA škola u Berlinu je sagradila ogradu visoku 1,8 metara i dugu 125 metara kako bi zadržala prostitutke van školskog dvorišta, a projekat je koštao paprenih 57.000 evra.

Građevinski bum u ovom gradu potisnuo je najstariji zanat ka sporednim uličicama, a jedna od prvih lokacija kojima su stigle gošće je “Französisches Gymnasium” u samom centru “zone crvenih fenjera”.

Iz škole su upozoravali da prostitutke danonoćno kupe klijente i da im to stvara veliki problem. U dvorištu su pronalaženi i iskorišćeni kondomi i špricevi.

Stalno ima pritužbi na beskrupulozne likove, uključujući prostitutke, koji se bestidno i ilegalno šetaju po dvorištu čak i tokom dana - rekla je školski inspektor Karsten Špalek, u aprilu kada je ideja prvi put predložena.

Prostitutke nemaju odgovarajuće prostorije nigde u okolini, pa čak ni toalet, dok ih klijenti ih često ostavljaju baš u blizini škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

zaliv.net

30.08.2017. 22:33

@Bobi - Mnoge vile u Beogradi imaju skuplju ogradu, pa za obicnu ogradu neke skole u Srbiji bi se potrosila slicna suma...

Mikan M.

26.08.2017. 08:21

"a projekat je koštao paprenih 57.000 evra"Tih 57 000 EU za takvu namenu nisu nikakva stavka ni u Srbiji, a kamo li u Nemackoj. Posao ce biti uradjen kvalitetno i trajno, a ne kao kod nas namesten tamo nekom sumnjivom tipu uz proviziju. Sa druge strane nisam nikad procitao da su vam papreno skupi novogodisnji honorari nasih estradnih zvezdica.