U Donjoj Trnovi,kod Ugljevika, obeležena 27.godina od pogibije nekadašnjeg komandanta Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske pukovnika Milana Jovića.

Pomen je služen na groblju Gaj u Donjoj Trnovi, rodnom mestu pukovnika Jović u kome su se okupili porodica, saborci, prijatelji i poštovaoci lika i dela tog srpskog junaka.

Saborac i njegov prijatelj, general Vojske Republike Srpske Milomir Savčić istakao je da pukovnik Jović živi u sećanjima svojih saboraca, meštana u nedrima i srcu svoje Majevice.

-Milan Jović je za života otišao u legendu a tamo se se ne umire, tamo se večno živi u sećanju svog naroda rekao je Savčić .

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić nakonpomena, rekao je da je dužnost svih u Republici Srpskoj da se posvete idealu za koji se žrtvovao pukovnik Jović i svi poginuli borci Vojske Republike Srpske.

Pročitajte još - SPOMEN STATUA PUKOVNIKU MILANU JOVIĆU: Rod voleo svim srcem (FOTO)

-Pukovnik Jović je svojim dolaskom u tada ratom zahvaćeni prostor, a njegov rodni kraj, ohrabrio srpski narod i ulio sigurnost, on je junak našeg kraja koji je poginuo braneći srpski živalj i našu Republiku Srpsku - naveo je Perić.

Opština Ugljevik je u saradnji sa Boračkom organizacijom ove opštine 2018. godine postavila na gradskom trgu spomenik pukovniku Joviću.

U znak sećanje na pukovnika Jovića opština Ugljevik i opštinska Boračka organizacija tradicionalno organiziju kulturnu manifestaciju "Jovićevi dani" u okviru koje je raspisan konkurs za učenike osnovnih škola na temu "Mladost na ispitu ljubavi prema domovini" za osnovce i "Milan Jović kosovski junak u naše vreme" za srednjoškolce.

Na groblju Gaj, osim zvaničnika opštine Ugljevik i saboraca, cveće su položili i supruga pukovnika Jovića Slavka, sinovi Darko i Dejan i unuk Maksim.

Porodice poginulih, saborci, rukovodstvo Boračke organizacije Ugljevik, predstavnici opštine Ugljevik pre pomena pukovnika Jovića položili su cvijeće na spomen-obel ežje za 18 poginulih boraca i šest civilnih žrtava rata sa ovog područja u Donjoj Trnovi.

Pukovnik Milan Jović poginuo je 9. februara 1993. godine u selu Bilalići predvodeći svoje borce nadomak muslimanskog uporišta Teočak.

Povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, 28. juna 1993. godine pukovnik Milan Jović posthumno je odlikovan ordenom Nemanjića.