Drama na sednici glavnog odbora socijalističke partije: Nezadovoljni ušli u salu i traže obraćanje Đokića (FOTO)

Novosti Online / S.M.

26. 01. 2020. u 15:12

Драма на седници главног одбора социјалистичке партије: Незадовољни ушли у салу и траже oбраћање Ђокића (ФОТО)

Foto: Nezavisne novine

Članovi Socijalističke partije, koji su nezadovoljni poslednjim dešavanjima u stranci, nasilno su ušli u prostoriju u kojoj bi trebalo da bude održana sednica Glavnog odbora stranke
Članovi Socijalističke partije, koji su nezadovoljni poslednjim dešavanjima u stranci i smenama koje je uradio predsednik SP RS Petar Đokić, nasilno su ušli u prostoriju u kojoj bi trebalo da bude održana sednica Glavnog odbora stranke.


Članovi Glavnog odbora SP su tražili da interveniše policija i izbaci iz sale one koji nisu pozvani na sednicu.


Oni to odbijaju i zahtevaju da im se obrati Petar Đokić. U sali se osim uniformisanih policajaca nalaze i inspektori u civilu Policijske uprave Doboj. Sednica Glavnog odbora Socijalističe partije treba danas da se orži u Doboju i početak je bio najavljen za 12 sati, ali s ez asada ne zna kada će početi!


Sednica se održava nakon što je iz Socijalističke partije predsednik Petar Đokić isključio predsednika Gradskog odbora u Banjaluci Gorana Selaka, šefa Kluba poslanika u Narodnoj skupštini Maksima Skoku i bivšeg ministra Milenka Savanovića.


Član Socijalističke partije Ratko Jokić rekao je da mu nije dozvoljeno da prisustvuje Glavnom odboru partije, koja se održava u Doboju, zbog čega onemogućava ostale članove da prisustvuju sjednici.Jokić je okupljenima ispred sale gde treba da bude održan Glavni odbor rekao da, prema Statutu partije, ima pravo da prisustvuje sjednici.


On je pozvao na jedinstvo SP i zamolio da mu se dozvoli da se obrati na Glavnom odboru.


Kako prenosi RTRS Željko Grbić, sekretar GO SP Banjaluka, istakao je da on i ostali nezadovoljni članovi traže poštovanje Statuta stranke i tvrde da Selak, Skoko i Savanović nisu isključeni.Prema nezvaničnim informacijama Goran Selak, Maksim Skoko i Milenko Savanović koje je Petar Đokić, lider socijalista isključio iz stranke nalaze se na sednici Izvršnog odbora stranke koja je u toku, i takođe se održava u Doboju.


Navodno sednici Izvršnog odbora prisustvuje i Đokić.


Pročitajte još: Petar Đokić na meti Republičkog tužilaštva RS


Selak, kojeg je Đokić, lider socijalista isključio iz stranke navodno je mailom javio da neće doći na sednicu Glavnog odbora.

U izjavi za RTRS, Đokić je rekao da skup, koji je u subotu održan u Banjaluci u organizaciji gradskog odbora, nije organizovala stranka, i da su, prilikom njegovog sazivanja, zloupotrebljeni lični podaci članova.


Njihov pokušaj destabilizacije partije nije i neće uspeti – rekao je Đokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)