Trebinje u znaku mladosti

D. CURAĆ

28. 08. 2019. u 06:33

Требиње у знаку младости
Počeli petodnevni tradicionalni 23. "Susreti mladih Republike Srpske" u Trebinju. Na manifestaciji se okupilo više od dve stotine učesnika iz RS, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Rusije

U Trebinju su počeli 23. "Susreti mladih Republike Srpske", najveće okupljanje mladih u RS - u organizaciji Omladinskog saveta Srpske i pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta i Grada Trebinja. I ove godine u Trebinju se okupilo više od dve stotine učesnika iz svih krajeva Srpske, ali i Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Rusije.

- Svi vi bićete u prilici da tokom ovih pet dana prisustvujete različitim edukativnim sadržajima, sportskim takmičenjima, izletima, ali ono što smatram možda i najbitnijim jeste da ćete imati priliku da se družite, da bolje upoznate jedni druge, da otklonite predrasude jedni o drugima ukoliko ih imate - i da naravno iz ovog lepog grada ponesete najlepše uspomene - rekla je ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, prilikom svečanog otvaranja.

Predsednik Omladinskog saveta RS Nikola Stjepanović istakao je da je cilj manifestacije da podstakne mlade na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje.

- Jedan od mota ovih susreta je "Reforma obrazovanja", tema koju su kandidovale i Ujedinjene nacije za dan mladih, a isto tako znamo da je ista tema najavljena i u Republici Srpskoj - istakao je Stjepanović.


PROČITAJTE JOŠ: Banjaluka izdvaja 950.000 maraka za privrednike i samozapošljavanje

Učesnike susreta pozdravio je u ime domaćina i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

- Mladi su naša sadašnjost i budućnost, resurs inovacija i pokretačka snaga razvoja. Mladima je posebno važno pružiti mogućnost razvoja veština, stavova i vrednosti, koji omogućavaju promene i preuzimanje kontrole nad vlastitim životom jer upravo spoznaja o mogućnosti promene deluje vrlo osnažujuće i ohrabrujuće - rekao je Ćurić.


SADNICE

Organizatori ove manifestacije najavili su da će se tokom boravka u Trebinju u Gradskom parku posaditi 23 sadnice koje će simbolično predstaviti Park mladih i ostati kao trajna uspomena na ove susrete.


ČESTITKE

Svečanom otvaranju prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije Darko Stanić, koji je čestitajući organizatorima i domaćinima na izuzetnoj manifestaciji kazao da je zadatak i drugih vlada u regionu da se ugledaju na ovakvu praksu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije