NAČELNIK opštine Prnjavor Darko Tomaš upriličio je danas prijem za učenicu trećeg razreda Gimnazije Anastasiju Gojković koja će učestvovati u zimskom seminaru Istraživačkog centra Petnica kod Valjeva.

Pročitajte još:
ČUDO OD DEVOJKE: Tamara (23) ima muzej, vozi traktore i kombajne, ali to nije sve

Anastasija kaže da se opredelila za seminar iz biologije i da očekuje da će usvojiti nova znanja, pre svega u izvođenju eksperimenata u laboratorijskim uslovima.

- Nadam se da ću usvojiti metode koje će mi pomoći da napredujem u daljem školovanju, rekla je Gojkovićeva i dodala da planira da studira pejzažnu arhitekturu.

Tomaš je naglasio da je Gojkovićeva prvi učenik sa područja ove opštine koji je uspeo da bude deo ovog obrazovnog programa.


Pročitajte još:
U planu saradnja Srpske sa Kinom kroz obrazovanje


- Današnjim prijemom želimo da poručimo da lokalna zajednica podržava nadarenu decu i da ćemo uvek naći načina da im pomognemo u skladu sa našim mogućnostima, rekao je Tomaš.

On kaže da je Prnjavor dobro mesto za život, a da se podrškom talentovanoj deci stvara i budućnost za lokalnu zajednicu.

- Naš najveći uspeh će biti ako što više talentovane dece uspemo promovisati i ako nađemo način da im pomognemo da ostvare svoje snove, rekao je Tomaš.

- Prijemu je prisustvovala i direktor Gimnazije Ljubinka Stanić koja je rekla da je Gojkovićeva odličan učenik i da su je profesori prepoznali kao izuzetno inteligentno dete koje ima znanje i sposobnost da učestvuje u radu nekog od istraživačkih timova u Petnici.

Stanićeva je napomenula da je odlazak njihovog učenika na ovaj seminar važno i za samu školu kako bi stekla iskustva da i u narednom periodu kandiduje najbolje učenike.

Ona je zahvalila Tomašu za prijem i podršku, ističući da je izuzetno značajno da nadarena deca osete podršku lokalne zajednice.

Za seminare u Istraživačkom centru Petnica mogu se kandidovati učenici, studenti i nastavnici iz celog regiona, a ovaj put prijavilo se 1.600 kandidata iz 230 škola.