Za pet dana 16 požara, dvoje stradalo

R.S.

26. 02. 2019. u 15:00

За пет дана 16 пожара, двоје страдало

Print screen Youtube

U poslednjih pet dana evidentirano je 16 požara na otvorenom prostoru u RS u kojima je pričinjena veća materijalna šteta, dok su dve osobe izgubile život
U poslednjih pet dana evidentirano je 16 požara na otvorenom prostoru u RS u kojima je pričinjena veća materijalna šteta, dok su dve osobe izgubile život.


Policija Republike Srpske apeluje na građane da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala prilikom uređenja svojih imanja, čine na odgovoran način i na površinama koje mogu kontrolisati, a kada vremenski uslovi to dozvoljavaju, te da nakon spaljivanja ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se sprečilo njihovo raznošenje vetrom.

- U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavestiti vatrogasce na broj 123 ili policiju na broj 122, a savet građanima je da nikako sami ne pokušavaju da ugase požar, već da pozovu pomoć – upozorili su danas iz MUP RS.

PROČITAJTE JOŠ: Požar u šestospratnici, stanari evakuisani

Podvukli su i da je paljenje vatre na otvorenom bez adekvatnih mera zaštite, prekršajno sankcionisano, dok je nesavesno postupanje prilikom paljenja vatre, odnosno izazivanje požara, obeležje više krivičnih djela, među kojima su paljevina, izazivanje požara, izazivanje opšte opasnosti i drugo. Svako od njih je po Krivičnom zakoniku Republike Srpske kažnjivo kaznama zatvora do osam godina, a ukoliko su nastupile teže posledice po lica i imovinu, i do 12 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije